Tarján András blogja

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Fülig José: "Európa! Nem vesznek el tőlem!" akarsz fogadni...? (2020.12.08. 17:42) Rigó
  • gigabursch: Az a blogger, aki Brendel Mátyást nem takarítja ki a blogjáról, annak komoly bajai vannak. Segítek... (2020.10.06. 12:05) Bringa
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @wolves84lb: :) (2018.10.30. 13:34) Rémálom
  • Venlo: A Palatinus házak központi fűtési módozatáról jutott eszembe: a fürdőszobák melegvize is a Margits... (2018.03.21. 05:54) Palatinus házak

Tarján András XIII. kerületi programja

2014.08.26. 13:27 | tarjanandras | Szólj hozzá!

Budapesten születtem, 1940. május 21-én. Középiskolai tanárként végezetem az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen. Pályám során tanítottam általános és középiskolásokat. Nyugdíjazásom előtt tizenhét éven át vezettem a XIII. kerületi Kék Általános Iskolát, melyet, sajnos azóta leromboltak. Liberális elveket vallok, és ezt nem tagadtam meg sem nevelő-oktató, sem tudományos munkámban. Önkormányzati tevékenységemet is a szabad, elveit bátran vállaló emberek képviselete, és a szolidaritás jellemezte.

Feleségem közoktatási szaktanácsadóként dolgozik. Négy felnőtt gyermekem, és négy unokám van.

Liberális, vagy egyszerűen, szabadságot szerető emberként számomra legfontosabb, hogy hazánkban helyreálljon a jelenlegi rendszer által elátkozott liberális demokrácia. Ma hazánkban hatalmon van egy rezsim, amely ideológiáktól függetlenül a múlt legrosszabb rendszerét kényszeríti ránk, mely egyenes út a diktatúrához. Tagadja az európai értékeket, illiberális, tehát a szabadságot tagadó rendszert épít.  Erről ma egyetlen párt a Magyar Liberális Párt mondja el világosan véleményét, ezért vagyunk mi liberálisok az épülő autokrácia egyetlen valós ellenfelei.

Minden erőmmel és tehetségemmel támogatni kívánom az állampolgárok önálló felelősségvállaláson alapuló boldogulását. Elutasítom azokat a politikai sunyiságokat is, amelyek politikai haszonszerzés reményében paktumokat kötnek rasszista, az embereket származásuk alapján megbélyegző emberekkel, irányzatokkal.

Mondják, és tapasztaljuk is kerületünk a főváros többi részéhez viszonyítva szépen fejlődik. De legyünk igazságosak, ehhez a feltételek is adottak. Vannak megoldásra váró problémák, melyek megoldásában aktív szerepet kívánok vállalni. Ezért kerületi programunkban fontos helyet foglalnak el az alábbiak:

  • Részönkormányzatok létrehozása, javaslattevő jogkörrel Újlipótváros, Vizafogó, Angyalföld)

  • A parkolási gondok megoldása (ingyenesen a kórházak, rendelőintézetek mellett, mélygarázsokkal az Újlipótvárosban)

  • Akadálymentesítés a közintézményekben

  • Akadálymentesítés a kerületi metróállomásokon (felszín és az aluljáró között) –kapcsolat felvétele a Fővárosi Önkormányzattal

  • A kerületben, örvendetesen sok gyerek születik, ezért elengedhetetlen az évek óta üresen álló Pannónia utca 77-79 alatti intézmény felújítása, és újbóli megnyitása.

  • Az Önkormányzatnak támogatni kell a nem állami (KLIK) oktatási formák elterjedését a kerületben (egyházi, alapítványi, magániskolák), hiszen csak így biztosítható, hogy a mai „egyenoktatás” mellett legyen lehetősége a polgároknak a valódi, szabad iskola választásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarjanandras.blog.hu/api/trackback/id/tr506637211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása