Tarján András blogja

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Fülig José: "Európa! Nem vesznek el tőlem!" akarsz fogadni...? (2020.12.08. 17:42) Rigó
  • gigabursch: Az a blogger, aki Brendel Mátyást nem takarítja ki a blogjáról, annak komoly bajai vannak. Segítek... (2020.10.06. 12:05) Bringa
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @wolves84lb: :) (2018.10.30. 13:34) Rémálom
  • Venlo: A Palatinus házak központi fűtési módozatáról jutott eszembe: a fürdőszobák melegvize is a Margits... (2018.03.21. 05:54) Palatinus házak

A ló éve

2014.12.31. 14:10 | tarjanandras | Szólj hozzá!

Mármint a kínai naptár szerint. Idén január 31-én kezdődött, és jövőre február 19-én ér véget. Bár mi holnap kezdjük az új esztendőt, de úgy gondolom nem árt, ha megpróbálunk ázsiai módon gondolkodni, a keleti nyitás jegyében. Nézzük mi az, amit megtarthatunk, és mit kell újragondolnunk! Kínában, mint nálunk is, petárdadurrogtatással búcsúztatják az óesztendőt. Ahogy hallom itt is folyik a durrogtatás, sőt a puffogtatás is. Ott nem szabad negatív jelentésű szavakat kiejteni. Nálunk sem! Lásd lakájmédia! A keleti oroszlán, és sárkánytáncot, kis hazánkban pávatánc helyettesíti. Tehát egészen jól állunk! Van néhány dolog, amit még meg kell tanulnunk. A pekingi, sanghaji ember piros ünnepi borítékba (hong bao) papírpénzt csomagol, és ezt adja át gyermekeinek. Mi, ha még van piros borítékunk csak jó tanácsot csomagolhatunk gyermekeinknek: fiam, lányom mielőbb költözz el innen!

Szóval még tart a ló éve. Érezzük, hiszen jó néhányszor lóvá lettünk téve! Azt hittük idén, hogy háromszor választhatunk szabad akaratunk szerint, pedig dehogy! Azt hittük liberális demokráciában élünk, aztán kiderült ez csak egy ócska illiberális, unortodox diktatúraféle. Azt is hittük, hogy jobban élünk majd, mint az elmúltnyócévben, nem fognak éhezni a gyerekek százezrei, és tisztességes munkához jutnak az emberek. Reménykedtünk, gyermekeink tanulhatnak, kiderült 16 éves kor után zömüknek csak a nyomor, vagy a bűnözés perspektívája jut tanulatlanul, képzetlenül. Persze, mondják a remény hal meg utoljára. De a ló évében a hatalom túllőtt a célon. Októberben, talán váratlanul, megjelentek azok, akiket nem lehetett lóvá tenni! Akik úgy gondolják, hogy a lóról, nemcsak a lóvá tevés juthat eszünkbe, hanem inkább egy gyönyörű szabadon száguldó paripa. Persze jöttek az ellenséges és fanyalgó hangok innen is onnan is. Hogy amerikából szervezik őket, hogy nem tudnak szervezni, szónokolni, miért nem csatlakoznak valamelyik „ellenzéki” párthoz?

Hát barátaim kétszer éltem meg rendszerváltást (’56, ’89), kutya (hogy maradjunk az állatoknál) sem gondolta, hogy az egyikből forradalom, a másikból liberális demokrácia bontakozik ki. Néhány nappal a változások előtt senki sem ismerte a vezetőket. Mindenki újabb békés váltást akar, és mivel ugyanabba a folyóba kétszer nem lehet belelépni, most is friss, nem korrumpálódott erőre van szükség! Ez az erő itt van velünk, ébredezik!

A kecske éve következik. A kecske éve színes és tele lesz újító ötletekkel, új stílussal a művészeti, politikai és kulturális életben. A kecske éve, a lehető legszebb reményű évek egyike. Számos olyan lehetőség adódik majd 2015-bena munkahelyen és a szerelemben egyaránt, amelyet csak észre kell venni és megragadni a kínálkozó lehetőségeket.

Nekem a kecske egy szimpatikus állat, akár keletről is jöhet. A demokráciát pedig nyugatról kell megtanulni!  

A bejegyzés trackback címe:

https://tarjanandras.blog.hu/api/trackback/id/tr497026319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása