Tarján András blogja

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Fülig José: "Európa! Nem vesznek el tőlem!" akarsz fogadni...? (2020.12.08. 17:42) Rigó
  • gigabursch: Az a blogger, aki Brendel Mátyást nem takarítja ki a blogjáról, annak komoly bajai vannak. Segítek... (2020.10.06. 12:05) Bringa
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @wolves84lb: :) (2018.10.30. 13:34) Rémálom
  • Venlo: A Palatinus házak központi fűtési módozatáról jutott eszembe: a fürdőszobák melegvize is a Margits... (2018.03.21. 05:54) Palatinus házak

Új front

2011.10.10. 18:16 | tarjanandras | Szólj hozzá!

 

A vezénylő tábornok fülkeforradalmi győzelme után, több fronton indított háborút a magyar emberek ellen.
Győzelmi jelentéseiknek se szeri, se száma! Hogy csak néhányat említsek, a harcok során megvédték a nyugdíjakat, megfutamították az IMF-t, folyik a háború a bankok és a bevásárlóközpontok ellen.
Természetesen a háború áldozatokkal jár! Az egyik harctéren- devizahitelesek megvédése- halálos áldozatokkal járt a nagy honvédő háború. Tegnap kiugrott a kilencedik emeletről egy 49 éves budapesti nő, pár napja egy férfi felgyújtotta lakását, majd ő is kiugrott a nyolcadikról. Többen azzal fenyegetőznek, hogy felrobbantják lakásukat.
 
A múlt héten új front nyílt. Kocsis Máté ezredes, a nyóckerben, beásta magát és csapataival támadást indított a hajléktalanok ellen.
A harc előkészületeként stabil hátországot létesített (helyi népszavazás), és büszkén bejelentette: „A szavazók 90 százaléka biztosította a polgármestert arról, hogy jónak tartja az irányt, amelyet a kerület hajléktalan problémáinak megoldására javasolt.” Mellesleg, a szavazásra jogosultak hatoda jelent meg.
Az ellátó intézményeket, szociális munkásokat és hajléktalan embereket tömörítő összefogás (A Város Mindenkié, a Fedél Nélkül, a Menhely Alapítvány, a Tízek Tanácsa és az Új Szemlélet) közleményt adott ki:
„A jelentős lakhatási gondokkal küzdő kerület lakosai egyértelműen nem támogatják a még náluk is nehezebb helyzetben élők további kirekesztését, csak a lakosok törpe kisebbsége gondolja úgy, hogy a hajléktalanság megoldása a kukázás és az utcán alvás tiltása.”
Megkezdődött a hajléktalanok zaklatása, üldözése. Tilos kukázni, a kövön ülni, közterületen elaludni, szatyrokat lepakolni. A közrendvédelmi akciónak nevezett program fontos eleme, hogy az önkormányzat kihelyezett szabálysértési irodát nyitott a Déri Miksa és a Víg utca sarkán, "ezzel napi 24 órán át biztosítva, hogy az előállított személyekkel szemben azonnal le lehessen folytatni a szabálysértési eljárást". Ennek működése azonban többletköltséget jelent, ezért a rendőrségnek 8,5 millió, saját hivatalának és a közterület-felügyeletnek 5-5 millió forint plusz támogatást adott a testület, illetve öt ügyintézői álláshelyet hozott létre.
Közben Tarlós tábornok közrendvédelmi feladatnak minősítette a hajléktalanok kérdését.
Kocsis ezredes jól időzítette hadműveletét. A fronton segítségére sietett a zordra fordult idő.
Vasárnapra virradóan kihűlt, és megfagyott két 60 év körüli férfi Budapesten.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarjanandras.blog.hu/api/trackback/id/tr553292307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása