Tarján András blogja

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Fülig José: "Európa! Nem vesznek el tőlem!" akarsz fogadni...? (2020.12.08. 17:42) Rigó
  • gigabursch: Az a blogger, aki Brendel Mátyást nem takarítja ki a blogjáról, annak komoly bajai vannak. Segítek... (2020.10.06. 12:05) Bringa
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @wolves84lb: :) (2018.10.30. 13:34) Rémálom
  • Venlo: A Palatinus házak központi fűtési módozatáról jutott eszembe: a fürdőszobák melegvize is a Margits... (2018.03.21. 05:54) Palatinus házak

Mit szólsz hozzá?

2010.11.17. 11:53 | tarjanandras | 4 komment

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEM), Oktatásért Felelős Államtitkársága (OFÁ) azt tervezi, hogy az iskolában, a tanítást zavaró diákokat ki lehet zárni az oktatásból.Ezeknek a tanulóknak, a szülők keressenek másik iskolát. Tehát akiket, igazán, nevelni kellene, töltsék otthon, egyedül, plázában stb. az idejüket, így aztán a társadalom hasznos tagjai lesznek!  Tiltakozom, a pedagógusok szakértelmének, kompetenciájának ilyen fokú lebecsülése ellen! Én azt tanultam, hogy az iskola nevelési-oktatási intézmény. Nevelésre, fokozottan, a szociálisan hátrányos helyzetű gyereknek van szüksége. Fejlesztés helyett leépítés van! A pedagógusnak nyújtott segítség (pszichológus, szociális munkás) helyett a társadalom peremén élők kitaszítása folyik! A trend érzékelhető, az adótörvényekkel a jómódúak járnak jól, a jövő bizonytalanná vált a magánnyugdíjak elvételével. Felerősödött a kiváltságosok támogatása, a társadalom szétszakítása. Most kitaszítják a gyerekek legrászorultabbjait. Növekedni fog a hajléktalanok, munkanélküliek száma. De börtönek azért építenek! Mit szólsz hozzá? Írj! Tiltakozz!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarjanandras.blog.hu/api/trackback/id/tr112454562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muster Mark 2010.12.23. 00:05:01

Én úgy gondolom, hogy az ilyen gyerekekkel kortól függően kellene mást és mást csinálni.

Nagyjából 12 éves korig a körmös, a pajeszhúzás, és a seggreverés egy hasznos módszer.

Afölött meg az úgynevezett "karcer".

Ez a rendszer évezredeken át kiválóan működött.

Újra be kellene vezetni.

Ez persze soha nem látott őrjöngést váltana ki felőletek, András. Soha nem látottat.

Úgyhogy ténylegesen nem ezzel kell kezdeni. Nem a cigányokkal, nem a nevelhetetlen kölkökkel, nem a buziházasságokkal. Nem.

Veletek kell kezdeni.

Mert nektek az igazság olyan, mint a cigánynak a szappan. Vagy mint a rovarnak a chemotox. Amíg bennetek egy utolsó lélegzet van, ti mindig, minden igazságos intézkedésnek a kerékkötői lesztek.

A ti nyakatokat ki kell törni. Sőt: a tieteket, a legelőször.

tarjanandras 2010.12.23. 12:33:02

Tisztelt Muster Mark! (ezt nevezik megszólításnak)
Köszönöm a kedves karácsonyi üdvözletet!
Leveledben a tartalom és a forma tökéletes egységben van!
Mondhatnám úgy, is a stílus az ember!
Az álnév mögé bújó ember bátorsága dícséretes!
Bízom benne, hogy ez a tömény agresszió, csak bizonyos személyedet ért anomáliák terméke!
Mielőbbi gyógyulást kívánok!

Muster Mark 2010.12.26. 14:51:15

@tarjanandras: Kedves András,

velem kapcsolatos meglátásod 100%-ban megállja a helyét. Ez a tömény agresszió pontosan a személyemet ért anomáliák következménye. A kedvedért el is sorolom mindezeket.

Általános iskoláimat egy vidéki kisvárosban végeztem a nyolcvanas években. Akkoriban jellemzően 30 fős osztályok voltak, benne 2-3 cigánygyerekkel. Ez a 2-3 cigánygyerek képes volt terrorban tartani a 30 fős osztályt. Verekedtek, sohasem tanultak, elvették a tízórait, bántalmaztak. Se a tanárok, se a szülők, se senkik nem tudtak velük semmit csinálni.

Persze, lehetett volna - néhány kiadós verés segített volna - de erre sajnos már akkor sem kerülhetett volna sor.

Így csak ők vertek minket. Nekik lehetett.

Azóta a helyzet sokat romlott. Ma már az osztályok csak 20 fősek, bennük 5-10 cigánnyal. A terrorról, ami ott folyik, a csak és kizárólag a kuruc.info nyújt hiteles tájékoztatást. Hidd el, cigányügyben amit írnak, 100%-ban igaz. Én tudom, mert velem és a környezetemben mindaz, amit ők a cigányokról írnak, megtörténtek.

Később, közpiskolás, egyetemista koromban - immár Budapesten - ismerkedtem meg a zsidókkal. Megtanultam, hogy micsoda hihetetlen sok sírás történik a náciktól kapott sebeik miatt, és ugyanakkor micsoda hihetetlen süket fülekre találnak náluk a kommunizmus bűnei. Pedig az akkori magyarság teljességgel elhanyagolható arányban volt a nácik bűneinek tevékeny részese, közben meg az ávóban a zsidók kulcsszerepet játszottak.

Az én családom - nagyszüleim - életét, mint osztályellenségekét, mindkét ágon a kommunisták tették tönkre. Mégis csaknem kizárólag a holocaust miatti sírásokat hallgathattam végig a 90-es években, és azóta is.

Megtanultam tehát, hogy az igazságtalanságnak léteznek fokozatai. Van, ami fölött túl lehet siklani, van ami fölött nem. És efölött van még egy fokozat: az a fokozat, az az igazságtalanság, amit a liberálisok és a zsidók csinálnak.

A névtelenséget akkor róhatnád fel, ha mindezekről szabadon lehetne beszélni. De éppen te, éppen TI értétek el, részben törvényi szabályozással, részben pedig a harmincas évek trockizmusüldöző Szovjetuniójának politikai hangulatát felidézve, hogy ne lehessen erről szabadon beszélni. Nevetséges, hogy ezt követően még felróvod nekem, hogy miért nem dugom a fejem az általatok kötött hurokba.

Muster Mark 2010.12.26. 20:26:13

Sajnálom, hogy ezzel a hozzászólásaimmal valószínűleg elvettem a kedved a blogolástól. Pedig nagy szükségem lenne egy kultúr liberálisra, akivel lehet kommunikálni.

Mert az a helyzet, hogy ti, a szabad véleménynyilvánítás fő védelmezői, valahogyan képtelenek vagytok komolyan kiállni egy valóban őszinte cigányügyi vitára.

Mert a topicnyitódban írt nevelésprobléma, a börtönépítéssel kapcsolatos bűnözés-probléma, eredendően mind-mind cigányprobléma, ez a nagy helyzet.

Én tudom, hogy mi van vidéken. Tudom, hogy mi van a magas cigánytartalmú, kisebb falvakban. Tudom, mert én évtizedeket éltem ott. Te nem.

És én tudom, hogy vidéken jelenleg köztörvényes terror van. Köztörvényes terror, amit a cigányok csinálnak.

És tudom azt is, hogy ha az általatok rendszeresen az utcákra vízionált állítólagos szélsőjobbos hordák csakugyan léteznének, és populációarányosan annyi bűncselekményt követnének el a zsidók kárára, mint amennyit a cigányok követnek el a mi kárunkra - nos, akkor egészen Canberráig hallatszana a sikoltozásotok.

És úgy gondolom, hogy korrekt, face-to-face vitára sem te, se egyetlen liberális nem fog kiállni. Mert soha liberálist valóban korrekt vitára kiállni még nem láttam. Csakis úgy "vitáznak", ha rá tudják kényszeríteni a partnerre a saját feltételeiket. Amelyek része többek között az is, hogy a cigányokat még csak nevükön sem lehet nevezni.

Elkezdenéd? A lehetőség előtted is nyitva van... de nem fogsz... gondolom, te most éppen azért, mert nem akarsz lesüllyedni egy magamfajta szintjére. Mások másért nem... de a végeredmény mindig közös. Sírtok a szörnyűséges szélsőjobb miatt, de soha, soha, SOHA nem vagytok hajlandóak még csak meghallgatni sem minket.
süti beállítások módosítása