Tarján András blogja

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Fülig José: "Európa! Nem vesznek el tőlem!" akarsz fogadni...? (2020.12.08. 17:42) Rigó
  • gigabursch: Az a blogger, aki Brendel Mátyást nem takarítja ki a blogjáról, annak komoly bajai vannak. Segítek... (2020.10.06. 12:05) Bringa
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @wolves84lb: :) (2018.10.30. 13:34) Rémálom
  • Venlo: A Palatinus házak központi fűtési módozatáról jutott eszembe: a fürdőszobák melegvize is a Margits... (2018.03.21. 05:54) Palatinus házak

Karácsonyi ajándék: LMP-MSZP-Jobbik koalíció

2011.07.12. 19:33 | tarjanandras | Szólj hozzá!

 

A vállalhatatlan Alaptörvény indította, jobb sorsra érdemes értelmiségünk egy részét arra, hogy kitalálja, hogyan lehet megakadályozni a Fideszt, választási veresége esetén ne tudja megbuktatni a következő (demokratikus) kormányt.
Ugyanis a Fidesz felmentette a független Költségvetési Tanács tagjait és helyettük, saját embereiből létrehozta a hat évre kinevezett újat, Járai Zsigmonddal az élén.
ATanács joga, hogy véleményezze a költségvetést, egyet nem értés esetén azt visszaküldje a kormánynak. Végső esetben Schmitt Pál feloszlathatja a Parlamentet és új választást írhat ki.
Talán, ez a Fidesz a demokráciát legyilkoló politikájának legveszélyesebb terméke! Persze ide kell sorolni az egykulcsos adót, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kilenc éves kinevezését, az Alkotmánybíróság jogkörének megnyirbálását, a pártkatonák kinevezését a köztársasági elnöki, a legfőbb ügyészi és egyéb posztokra.
Értelmiségünk ötletelni kezdett, az ÉS hasábjain, a következő kormány esélyeit illetően.  (Halmai Gábor, Ara-Kovács Attila, Eörsi Mátyás, Szigetvári Viktor, Bauer Péter).
Az ötletek egy „alkotmányellenes” népszavazástól, a preambulum alkuszerű elfogadásáig terjedtek.
Mit javasol erre az LMP frakcóvezető-helyettese?
Győzze le a Fideszt egy LMP-MSZP-Jobbik alkalmi választási koalíció! Estleges kétharmados többségük megváltoztathatja az antidemokratikus Alaptörvényt.
És akkor itt a Kánaán, a három párt, egymás kezét fogva, megvalósítja a békés, integrált, boldog Magyar Köztársaságot!
Gergely szerint a Jobbik nem náci párt! (Szegedi Csanád: „A Jobbik fellép a tomboló cigányterror ellen” ) (Ferenczi Gábor „Az Árpád sáv nemzetünk legmeghatározóbb szimbóluma”) stb…
Mindig tudtam, hogy az LMP „elveinek” legfontosabbika, hogy helyük legyen a parlamentben.
Ezért a célért semmi sem drága!
Karácsony Gergely nem tudja, hogy minden szövetségnek megvan az ára!
Aki egy kirekesztő, cigányozó, zsidózó, rasszista párttal kötne, bármilyen szövetséget, tudtán kívül, maga is elősegíti ezeknek a gyilkos nézeteknek szobatisztává tételét!
Kedves Gergely ebből nem kérünk!
Így nem a demokráciát védjük meg, hanem ordas eszmék elterjedését segítjük.
Érdekes, a politikát megutáló, „választási árvákkal” senki nem törődik. A parlamenti pártok boldogan őrzik megszerzett székeiket az Országházban. Talán tartanak, a már az ország felét jelentő, „dönteni nem tudóktól”?
Pedig érdemes lenne meghallgatni őket!
Lehet, hogy így más lenne a politika?

A bejegyzés trackback címe:

https://tarjanandras.blog.hu/api/trackback/id/tr673061408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása