Tarján András blogja

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Fülig José: "Európa! Nem vesznek el tőlem!" akarsz fogadni...? (2020.12.08. 17:42) Rigó
  • gigabursch: Az a blogger, aki Brendel Mátyást nem takarítja ki a blogjáról, annak komoly bajai vannak. Segítek... (2020.10.06. 12:05) Bringa
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @wolves84lb: :) (2018.10.30. 13:34) Rémálom
  • Venlo: A Palatinus házak központi fűtési módozatáról jutott eszembe: a fürdőszobák melegvize is a Margits... (2018.03.21. 05:54) Palatinus házak

TILTAKOZÁS

2010.11.01. 11:32 | tarjanandras | Szólj hozzá!

 

 
A Szabad Demokraták Szövetsége tiltakozik az országban elhatalmasodó narancsuralmi rendszer ellen!
Pártunk, mely az 1989-es rendszerváltás egyik vezetője volt, nem tűrheti, hogy a húsz év alatt elért eredményeket (többpártrendszer, hatalommegosztás, a magántulajdon szentsége, demokratikus állampolgári jogok, Alkotmánybíróság) a fennálló hatalom relativizálja, a liberális demokráciát megszüntetve, diktatórikus egypártrendszert hozzon létre, a demokratikus választásokon elért eredményre hivatkozva. A rendszerváltás óta erre nem volt példa, a kétharmad birtokában, 1994 és 1998 között a szocialista-liberális koalíció sem élt ezekkel az eszközökkel.
A Fidesz a fülkék forradalmára hivatkozva saját emberét ültette a köztársasági elnöki székbe, elfoglalta a médiát, törvénytelenül államosítja a magánvagyont, a magán nyugdíjpénztárak ellehetetlenítésével több millió ember jövőjét teszi kilátástalanná.
Legutóbb az Alkotmánybíróságot fenyegette meg, mert nem szájíze szerinti döntést hozott.
Az alkotmányt pillanatnyi érdekei szerint csűri, csavarja.
Az alkotmányozás folyamatában, fideszes forrásokból, a legképtelenebb ötletek keltek szárnyra (az államforma megváltoztatása, a szent korona tan beemelése stb.)
A Szabad Demokraták Szövetsége minden eszközzel megvédi az alkotmányosságot, és az európai demokráciát!
Egyetért azokkal a kezdeményezésekkel, melyek népszavazást követelnek az új Alkotmányról!
A párt tagjait felszólítja, hogy tiltakozásukat egyénileg is fejezzék ki, a köztársasági elnökhöz, a parlamenti pártokhoz írt levelükkel. Levelükben fejtsék ki, hogy tiltakozunk az állampolgárok jövőjének elvétele, a demokratikus szabadságjogok korlátozása, a demokratikus fékek kiiktatása ellen.
A napokban sorra kerülő demonstrációkon a párt tagjai, egyéni elhatározásuk szerint vesznek részt.
A megmozdulások szervezői, sajnos, nem tudtak megegyezni, ezért erősen kérdőjeles, hogy a három helyen és három időpontban tartott tiltakozások elég erőt tudnak mutatni, ahhoz, hogy eredményesek legyenek!
Jellemző, hogy még az MSZP-n belül sincs egységes elhatározás!
Az SZDSZ nem vállalhatja azt sem, hogy támogatást nyújt azoknak, akik részben okozói a mai helyzetnek. Ezt még akkor is ki kell mondanunk, ha pártunk, volt, meghatározó tagjai, ebben parlamenti képviselőként, azt megelőzően kormánytagként részvettek.
 
Kérjük tagjainkat, hogy vegyék fel a kapcsolatot a demokratikusan gondolkodó emberekkel, függetlenül párttagságuktól, hiszen a mai helyzet nagyon sok embert távol tart a politikától, és együtt tiltakozzanak a demokrácia sárba tiprása ellen.
Nyújtsunk segítséget azoknak akik vesztesei a Fidesz uralmának!
Védjük meg európaiságunkat, a szabadságjogokat, és hazánk demokratikus jövőjét!
Hirdessük, hogy az SZDSZ a szabadság és a szolidaritás pártja!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarjanandras.blog.hu/api/trackback/id/tr422413306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása