Tarján András blogja

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Fülig José: "Európa! Nem vesznek el tőlem!" akarsz fogadni...? (2020.12.08. 17:42) Rigó
  • gigabursch: Az a blogger, aki Brendel Mátyást nem takarítja ki a blogjáról, annak komoly bajai vannak. Segítek... (2020.10.06. 12:05) Bringa
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @wolves84lb: :) (2018.10.30. 13:34) Rémálom
  • Venlo: A Palatinus házak központi fűtési módozatáról jutott eszembe: a fürdőszobák melegvize is a Margits... (2018.03.21. 05:54) Palatinus házak

Húsvét után

2011.03.31. 17:08 | tarjanandras | 4 komment

Húsvét után jövök a nyugatiból, kikísértem utolsó európai barátomat, aki azt mondta, legközelebb én látogassam meg őt, mert nem hiszi, hogy még egyszer eljön Magyarországra.

Szóval, feljövök az aluljáróból, ahol egyetlen hajléktalant sem láttam, de húsz-harminc rendőr ott vigyázott a rendre. Na, megyek a Bajcsyn és befordulok az Alaptörvény utcába. Falragaszokon köszöntik a nemzeti egység újabb fényes megnyilvánulását. Nyomokban még láthatók az elmúlt ünnep maradványai, vezetőink nagyméretű arcképei, keresztek és nyulak.

Haladok a Parlament felé, több ellenőrzőponton is túljutok, ahol szúrós szemű kommandósok ellenőrzik, igazolványaimat. Nem szerencsés szakállasnak lenni-gondolom. A Kossuth téren a fényképkiállítás egészen friss. Új törvény gondoskodik arról, hogy itt állandó kiállítási tér nyíljon. A friss kiállítást a magyarok Istenének ajánlotta a rendező. A fényképek mellett, kivetítőn, a nemzet feltámadása hatalmas eseményeinek képei peregnek.

A körülbelül 20 perces film a fülkeforradalom képeivel indul, a nemzet vezérének győzelem napi beszédének legfontosabb mondatai hangzanak el. A kivetítő előtt folyamatosan 100-150 viktoriánus ujjong. Időnként Viktor, Viktor kiáltásban törnek ki. A folytatásban a NENYI elfogadásának és kiragasztásának aktusai, majd az Alkotmánybíróság, a volt Költségvetési Tanács és a volt Földrajzinév-bizottság tagjai állnak lehajtott fejjel és halkan zsolozsmáznak: szeretlek téged, teljes szívemből bánom, hogy bűneimmel megbántottalak. Majd megjelenik a nemzet labdarúgója, mosolyog és szól: megbocsájtok urak, dolgozzanak rendesen és nem fogok haragudni.

A film végén a nemzet golyóstolla aláírja a nemzet Alaptörvényét, a kamera ráközelít a szemre, melyből öröm és bizalom sugárzik. Csak egy pillanatnyi tétovaságot látunk, miközben tollával a papír felé közelít, majd megkeményedik a férfias arcél és ír! A viktoriánusok hatalmas tapsban törnek ki.

Otthon kattogtatom a TV távkapcsolóját: a királyin a Nemzeti hitvallást irodalmi színpadszerűen neves művészek adják elő, a háttérben képek „Isten áldd meg a magyart” (Esztergomi bazilika), „Tiszteletben tartjuk történeti alkotmányunk vívmányait és a Szent Koronát” (úszik a korona) és így tovább.

Sajnos ma nincs Barcelona meccs, ezért inkább e-mailt írok barátomnak, valahová Európába.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarjanandras.blog.hu/api/trackback/id/tr52788683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SCRAM 2011.03.31. 17:20:48

Egy törvény, akkor érvényes, ha azt a megfelelő helyen, a megfelelően megválasztott emberek megszavazzák...
Minden törvénynek van hatálya:
időbeli és térbeli (hol és mettől meddig hatályos)...
Nos, akkor az új Alaptörvény első mondata kire, mikor és hol érvényes és hatályos, mi lesz, ha mégsem tartja be?

Fekete Sámuel 2011.04.06. 02:18:53

Csak két érdekes hír a múlt hétről:

- a frankhitelesek házait megveszi az állam és így megoldást találnak rá, hogy ne kerüljenek az utcára törvénytisztelő, dolgos magyar családok (gyerekeik meg állami "gondozásba")

- elvileg az országgyűlési képviselőkre nem vonatkozik a 2millió végkielégítési limit, mivel elvileg az orsz. gy. képviselőség nem munkaviszony. Ezek az antieurópaiak meg most keresztülverik, hogy mégis számítson...

Ez neked nem Európa?

Európában ki lehet tenni 10000 (szorgalmas, dolgozó, gyermeket nevelő, adófizető) családot a (nemritkán saját kezével épített) házából, csak mert valami árfolyam rosszfelé mozgott? És senki nem csinál semmit, "mert a piac mindent szabályoz"?

Európában az úr (az országgyűlési képviselő) adómentes, nálunk meg a koldus lesz az?

-------------

Mert ha neked ez Európa, akkor én köszönöm, de nem kérem.

Egy ilyen Európa nekem nem kell. Egy ilyen Európa inkább Líbiát hódítgassa, ne minket.

Fekete Sámuel 2011.04.06. 02:26:57

Egyvalamit mondj meg nekem, András, a nagy diktátorozás közben. Egyetlen kérdésre adj választ.

Miért van az, hogy a kormányváltás óta majd minden hónapra esik egy-két ilyen hír?

Tessék. Az, hogy pl. a frankhitelesek házait megveszi az állam (és utána nyilván bérbeadja ugyannekik), egy alapvetően szociális intézkedés. Amellett meg kábé semmibe sem kerül, vagy szinte semmibe, és bár tény és való, hogy a ház tulajdonjogát a frankhitelesek így is elveszítik, de a kilakoltatás borzalmára végül is nem kerül sor.

A kétmilliós különadó meg sok-sok százalékot jelenthetett volna nektek, amin hosszabb távon többet profitálhattatok volna, mint néhány fejes végkielégítésén (akinek a kompenzálására nyilván számtalan csatorna nyílott volna).

Amíg ti voltatok hatalmon, miért nem léptétek meg ugyanezeket? Mi akadályozta meg? Mi hiányzott?

EGYIK SEM valamiféle "diktatórikus", neadjisten fasisztanácirasszista intézkedés. Mindkettő teljesen normális, hétköznapi kormányzati beavatkozás. Sőt, továbbmegyek: inkább szocialista-liberális, mint konzervatív cselekmény mindkettő.

TI MIÉRT NEM LÉPTÉTEK MEG?

Fekete Sámuel 2011.04.06. 02:43:53

@SCRAM: Ténylegesen mindössze egyetlen törvény van, ami helytől és időtől függetlenül, mindig és mindenütt igaz. Ez a törvény mindössze egyetlen paragrafusból, egyetlen bekezdésből, egyetlen mondatból áll. És ez a mondat így hangzik:

"Az erő minden hatalom forrása."

Hívhatjuk e mondatot úgy is, hogy ez az "emberiség alkotmánya".

Minden létező társadalmi folyamat, törvény, alkotmány, jelenség, társadalmi csoportkölcsönhatás, mind-mind ennek az egyetlen "alkotmánynak" engedelmeskedik.

És én egyáltalán nem örülök annak, hogy ez így hangzik ez az "alkotmány". Szívem szerint inkább így kellene hangoznia: "Az egyetlen hatalom az igazság". De sajnos nem így van, - sokak szerint pl. még csak nem is létezik objektív igazság - és én tudomásul veszem, hogy nem így van.

Mi, úgynevezett "széljobberek", azért vagyunk véresszájúak egy kicsit, mert úgy érezzük, hogy Ti, "liberálisok", néhol burkoltan, máskor alig burkoltan a megsemmisítésünkre törekedtek. Értitek? Ugyanazt érezzük, mint ti.

Ti azt érzitek, hogy mi gázkamrába akarunk tenni titeket, kiirtani az összes zsidót stb-stb.

Mi meg azt érezzük, hogy épphogy csak nem teszitek kötelezővé a homoszexualitást, államvallást csináltok a holocaustból, cigánygyerekek zsákmányává teszitek a gyermekeinket, idegeneknek áruljátok az ország természeti erőforrásait, javarészt ti loptátok szét az országot a privatizációban, és így tovább. Mi úgy érezzük: ezek külön-külön is felháborító szemétségek. Együttesen viszont egy nép, a magyar nép kiirtására irányuló igyekezet.

Légy őszinte magadhoz: szerintem lelked mélyén pontosan tudod, hogy nem is látom olyan rosszul. Hisz te is gyűlölsz minket...
süti beállítások módosítása