Tarján András blogja

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Fülig José: "Európa! Nem vesznek el tőlem!" akarsz fogadni...? (2020.12.08. 17:42) Rigó
  • gigabursch: Az a blogger, aki Brendel Mátyást nem takarítja ki a blogjáról, annak komoly bajai vannak. Segítek... (2020.10.06. 12:05) Bringa
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @wolves84lb: :) (2018.10.30. 13:34) Rémálom
  • Venlo: A Palatinus házak központi fűtési módozatáról jutott eszembe: a fürdőszobák melegvize is a Margits... (2018.03.21. 05:54) Palatinus házak

Összefogást a diktatúra ellen!

2011.12.23. 20:25 | tarjanandras | 5 komment

 

Ma a kétharmad kimutatta a foga fehérjét! Az egykori fiatal demokrata, ma rendőrségét küldte az antidemokratikus törvények ellen tiltakozókra.
Láttunk már a XX. század történelmében, forradalmárként induló ifjakat, akik a hatalom megragadását követőem diktátorrá váltak. Az általuk hirdetett eszmék csak a nép elbódítását szolgálták, majd felhatalmazásukkal mocskosul visszaéltek.
Csak egy példa, Mussolini apja hatására, elkötelezett marxista lett. Szűkebb környezetében elismert szocialista volt. A folytatást, a színe-váltást ismerjük!
Nem hittem volna, hogy ez a XXI. században is megtörténhet. Mármint, hogy egy izzó tekintetű liberálisból előbújik a despota hajlam.
Azok a milliók, akik a tavaly tavaszi választáson megelégelték a szocialisták töketlenségeit, a burjánzó korrupciót, bizalmukat a Fideszbe helyezték. Az első jelek már a választás éjszakáján feltűntek! A fülkeforradalom szó beemelése a magyar nyelv értelmező szótárába, legalábbis gyanús lehetett!
Akiknek ez nem volt elég, bőséges tapasztalatot szerezhettek, amikor a kormány visszaélve hatalmával megfosztotta őket megtakarításaiktól, elvette a sajtószabadságot, megszüntette a törvény előtti egyenlőséget, és saját szolgáit ültette azokba a pozíciókba, melyek a hatalmat kontrollálni lettek volna hivatottak.
Az orbáni diktatúra megszüntette a Magyar Köztársaságot, és a rákosi időkre emlékeztető jelképrendszert vezette be az alaptörvény asztalával.
Az utóbbi hetek „eredménye”, hogy miden értelmes racionalitással ellentétesen szembeköpi azt az Európai Uniót melyhez, a történelemben először önként csatlakoztunk, és egyetlen alternatívája az ország boldogulásának.
Orbán és kormánya, a kétharmad birtokában, a nemzet nagy részét koldusbotot, vagy kényszermunkát kínál, törvényével megszüntette a tanszabadságot.
Délután a Parlament előtt többezres tömeg követelte, hogy: „Orbán takarodj!”
Bevallom sem Gyurcsány, sem Mesterházy nem a szívem csücske, a görögdinnye LMP-t sem kedvelem, de ha a demokráciát csak együtt védhetjük meg ott a helyem és ott van minden magyarnak, aki hajlandó az utcára menni és követelni jogai megvédését!
Ma ott Székely Tamásnak, a Szolidaritás Mozgalom társelnökének, rövid beszéde tetszett a legjobban: Hozzunk létre új ellenzéki kerekasztalt!
Barátaim!
Fogjunk össze, amíg nem késő! Jobb és baloldali demokraták egyaránt! Ma még arra hivatkoznak a fidesznyikek, hogy lám demokrácia van, lehet tüntetni.
A mai nap tanulságai arra intenek, kiépült a rendőrállam, legközelebb vízágyúkkal, vagy még kegyetlenebb dolgokkal kell szembenéznünk!
Az összefogásnak nincs ésszerű alternatívája!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarjanandras.blog.hu/api/trackback/id/tr733491855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.01.25. 07:46:29

" elvette a sajtószabadságot" ÁVÓ kopogtatott már?
"megszüntette a törvény előtti egyenlőséget" Mármint politikusok perbe fogása?

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.01.25. 07:49:14

"megszüntette a Magyar Köztársaságot" Tessék elolvasni az alaptörvényt. Attól mert a feleségem átmeneti né-ség után a vezetéknevem+saját keresztneve formát használ attól még feleség.
Kutatom az archívumokat, de nem látok jajongást a Magyar Népköztársaság miatt.

egerészölyv 2012.02.18. 10:59:30

@hajdul: te, szerintem a következő analógia is felhozható.

én: szemtanúja voltam, amikor brutálisan megkínoztad a kutyádat.
te: ??? Életemben nem is volt kutyám, és két kezem csuklóból hiányzik, hogy kínozhattam volna meg bárkit és bármit???
én: a lényeget tekintve igaz, amit írtam.
te: ??? És mi a lényeg?
én: kuss legyen, te genetikailag moslékzabáló, antiszemita disznó!

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.02.18. 11:56:30

@egerészölyv: Ez olyan jó, hogy mostantól én mondtam. (mert még egy zsidó bonmot-ját is ellopom.)

Regösbendegúz 2012.11.08. 21:04:58

"kiépült a rendőrállam, legközelebb vízágyúkkal, vagy még kegyetlenebb dolgokkal kell szembenéznünk!"

Projekció.
Ezzel már szembenéztünk, nem is olyan régen, és akkor még emlékeim szerint nem Vitya ült a székben, hanem azok, akik most vízágyút vizionálnak.
süti beállítások módosítása