Tarján András blogja

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Fülig José: "Európa! Nem vesznek el tőlem!" akarsz fogadni...? (2020.12.08. 17:42) Rigó
  • gigabursch: Az a blogger, aki Brendel Mátyást nem takarítja ki a blogjáról, annak komoly bajai vannak. Segítek... (2020.10.06. 12:05) Bringa
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @wolves84lb: :) (2018.10.30. 13:34) Rémálom
  • Venlo: A Palatinus házak központi fűtési módozatáról jutott eszembe: a fürdőszobák melegvize is a Margits... (2018.03.21. 05:54) Palatinus házak

Demokraták! Ébresztő!

2010.03.29. 19:45 | tarjanandras | 5 komment

 

Demokraták! Ébresztő!
 
 
 
Itt van a „több mint rendszerváltás”, avagy „a jövő elkezdődött”?
Nem kell április 11-ig várni?
 
Az előző húsz évet én demokráciaként éltem meg! Létrejöttek a pártok, szólásszabadság van, véleményemet szabadon elmondhatom, a hatalmi ágak elváltak egymástól és így tovább. Ez a demokrácia nem tökéletes, de mint tudjuk ilyen nincs is. Nekem nagyon tetszett! Életemből ötven évet diktatúrában, háborúban, fajta, vagy osztályhoz tartozás miatti üldöztetésben éltem le.
 
Több mint húsz éve csatlakoztam a Szabad Demokraták Szövetségéhez. Örültem, találtam olyan közösséget, mely egyezett liberális életfelfogásommal, ahol velem hasonló emberekkel érthettem egyet, vagy vitatkozhattam.
 
Pártom a húsz év alatt hol sikeresen (a sorkatonaság megszüntetése), hol sikertelenül (a reformok elfogadtatása) politizált.
 
Sajnos a szabadság és szolidaritás pártja a két évtized alatt megkopott, vezető politikusai nem tudtak, vagy nem is akartak az alapító elvek alapján politizálni, többek között ez vezetett a tavalyi EU képviselőválasztáson kapott pofonhoz. Fodor lemondása után nem vállaltak tisztséget, ehelyett, pocskondiázták, igyekeztek nevetségessé tenni pártjukat, melyre sajnos a liberálisnak nevezett média vevő volt. Más körülmények is befolyásolták, a múlt esztendők mélyrepülését.
 
Egy liberális pártnak vannak szabad vegyértékei jobb és bal felé is. A sajátos magyar politikai helyzet nem tette lehetővé, hogy ez bebizonyosodjon. Régi, ma még ismeretlen liberálisok, és fiatalok összefogtunk, újraépítsük a pártot. Ennek fontos tényezője, hogy a párt jelen legyen a közéletben. Ezért született az a döntés, hogy a két rendszerváltó párt (MDF- SZDSZ) választási együttműködést kössön, Bokros Lajos programja alapján.
 
A törvénytelen, eddig soha nem látott, támadásról, amivel meg akarják akadályozni a demokratikus centrum indulását, Debreczeni József írt hétfő reggel. Akkor, úgy látszott, elbuktak a demokráciaellenes próbálkozások. Estére kiderült, ez koránt sincs így! Ismét lendületbe jöttek azok az erők, melyek meg akarják akadályozni, hogy három pártnál több alakítsa az országgyűlést.
 
Miért?
 
A Jobbik zsigeri gyűlölettel tekint mindenre, ami liberális, a Fidesz egyeduralomra (kétharmad) tör. Az MSZP vajon miért állt oda harmadiknak? Milyen politikai érdek vitte ebbe a furcsa társaságba? Miért nem érdekelt a demokrácia fennmaradásában? Miért félnek, ennyire, két kis párttól?
 
Mondom, a jövő elkezdődött, ez valóban több mint rendszerváltás!
Demokraták! Fogjunk össze, mi mindenféle, liberálisok!
 
 
                                                                            

A bejegyzés trackback címe:

https://tarjanandras.blog.hu/api/trackback/id/tr381878854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hahali 2010.03.30. 11:04:27

Kedves Tarján András!

Az elmúlt nyolc év távlatából igen érdekes olvasni ezt a bejegyzést...
Az SZDSZ a szolidaritás és a szabadság pártja? Ez sajnos még viccnek is rossz.
Az Ön pártja 2006-ban támogatta ártatlan emberek megverését, sőt az Ön párttársa ki is nevetett egy ellenzéki képviselőt, akit összevertek. A főrendőrt még ki is tüntették....
Az Ön pártja romba döntötte Budapestet, a BKV-t szétlopták a párttársai.
Az Országot is eladósították a szocialistákkal közösen, útjába álltak az előrehozott választásnak, hazudtak a 2006-os kampányban és pont úgy nem tettek semmit, mint a szocialisták és majd beledöglöttek, hogy úgy kellett tenni, mintha kormányoznának.
Az Önök hathatós tevékenységének köszönhetően erősödött meg a Jobbik, amelyet az EP kampányban nem várt ingyen reklámfelülethez juttattak a plakátjaikon.
Az az engesztelhetetlen düh, ahogy azokra az emberekre támadtak, amelyek nem értettek egyet az Önök kirekesztő ideológiájával. Igen jól látja: kirekesztő ideológiájával, ugyanis, ahogy Önök alkalmazzák a "liberalizmust" az kirekesztő és iszonyatosan kártékony.
Mindezek után megérdemlik, hogy a párt a történelem szemétdombján landoljon és más formában se térjen vissza soha.

SCRAM 2010.04.02. 12:58:04

Kedves hahali!

Igazán köszönjük - így névtelenségbe burkolózva is - elismerő sorait.
Jól látja, valóban tulajdonképpen minden liberális alanyi jogon gárdatag.
A TV-székházat is jóindulatú, ártatlan emberek gyújtották fel.
Fővárosunkon is látszanak a romok: Belváros új sétálóutcája, a hidak felújítása vagy az Újlipótvárosi sétálóutca valóban a pusztulást mutatja.

Köszönettel: SCRAM - Prinner Gábor

bozgor 2010.04.02. 14:23:42

Kedves honfitársam, Halali!

Ne lepődjön meg azon, hogy honfitársamként szólítom, liberális lévén nekem ez természetes. Egy országban bizony mindenféle emberek születnek és mindannyiuknak természet adta joga az élet, a boldogulás hazájában.
Adva van persze az a lehetőség is, hogy mindenki gondolkodhasson.
Kár, hogy Ön ezzel nem él.

Úgy látom, hogy azok az információk, melyek Önt elérték, azok súlyosan megmérgezték a lelkét. Most meg kell említenem néhány olyan dolgot, melyet Ön axiómaként kezel, pedig hát éppenséggel ezek nem helytálló dolgok.

- Budapest romokban?
– tennivaló van még sok, de, hogy romokban? Valóban nem lát fejlődést?? Sajátos látászavar ez.
- Az ország eladósodást a liberálisok okozták?
Nem, ez nem így van.
Az az elvárás, mely mindent ingyen kíván az „államtól” , de a terhek viselésében nem vesz rész, ez okozza azt, hogy sokkal többet költünk a megtermelt értékeknél. (De gondolom Ön is ragaszkodott teljes körű és ingyenes orvosi ellátáshoz…)
- Ártatlan emberek azok, akik közintézményekre támadnak, gyújtogatnak?
A rendőrök azért vannak, hogy megvezetett dühöngők erőszakoskodjanak velük?
Szerintem nem.

Nem fecsérelem tovább az időt az Ön mérgezett lelkére, fantazmagóriáira; kívánom, hogy közös hazánkban éljen tisztességesen, boldogan.
Ha mindenki elvégzi a saját feladatát, akkor a haza értékesebb lesz; az oktalan gyűlölködés nem visz előrébb.

üdvözlettel

Bozgor

hahali 2010.04.21. 01:57:08

@Bozgor és SCAM:

Az ártatlan emberek természetesen nem a TV székház "ostromlóira" gondolok... Ezekből a hozzászólásokból is látszik, hogy mennyire cső látásuk van az un. "liberálisoknak"... Talán tájékozódni kellene, mielőtt ilyeneket leír valaki. Ajánlom figyelmetekbe Pesty László filmjét...
Budapest: elég szomorú, hogy azok az eredmények, amelyek egyáltalán elkészültek Uniós pénzből készültek el...
A városnak több mint 120 mrd Ft adóssága van, a budapesti cégek fulldokolnak a korrupcióban, a BKV évi 20 mrd Ft veszteséget termel, úgy hogy folyamatosan romlik a szolgáltatás minősége és az eszköz állománya... A négyes metróra a budapesti uniós pénzek nagy részét elköltöttük, úgyhogy közben a 200 mrd költsége 550 mrd ugrott...
(Csak úgy mellékesen 1000 mrd-ból olimpiát lehet rendezni: hidakat építeni, sportlétesítményeket felújítani, közlekedés és úthálózatot fejleszteni)... Jó lenne ha a környező fővárosok fejlődését is figyelembe vennénk, mint viszonyítási alapot: Prága már annyival előttünk jár, hogy "rossz nézni"...
Egészségügy: én semmit nem kívánok az államtól ingyen és egy óriási baromság, az hogy

hahali 2010.04.21. 02:04:52

"elvárás, mely mindent ingyen kíván az „államtól” ".

Én fizetek adót: egészségbiztosítási járulékként tőlem és a munkáltatótól is levonják a pénzt, azaz NEM ingyenesen veszem igénybe az orvosi ellátást. Az meg egy undorító fogás volt a hőn szeretett pártjuktól, hogy elveszik az emberek fizetésének 50 %-át, majd benyögik, hogy még ezen felül fizess még egyszer egészségügyért. Igen, lehet ezt mondani, ha az állam nem veszi el a fizetés felét, hanem mondjuk csak a húsz százalékát... De ez így nem más mint cinikus és undorító hozzáállás...
süti beállítások módosítása