Tarján András blogja

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Fülig José: "Európa! Nem vesznek el tőlem!" akarsz fogadni...? (2020.12.08. 17:42) Rigó
  • gigabursch: Az a blogger, aki Brendel Mátyást nem takarítja ki a blogjáról, annak komoly bajai vannak. Segítek... (2020.10.06. 12:05) Bringa
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @wolves84lb: :) (2018.10.30. 13:34) Rémálom
  • Venlo: A Palatinus házak központi fűtési módozatáról jutott eszembe: a fürdőszobák melegvize is a Margits... (2018.03.21. 05:54) Palatinus házak

Fagy

2010.12.18. 17:04 | tarjanandras | 2 komment

Reggel, Évával, kimentünk a Lehelre. Szerencsére, egyre jobban van! Kávéztunk, kaját vettünk. Most ebéd után, a barátságos meleg szobából nézve a havas tájat nagy nyugalom szállhatna meg.

Éva karácsonyi recepteket keres, mindig kell valami új is az unokáknak. Az ajándékokat megvettük, szépen becsomagoltuk várjuk az ünnepeket. Ez a legjobb része, a várakozás!
Egy ilyen szombat délutánon az ember könyvet olvas, zenét hallgat. Persze újságot is, híreket is, a rádióban.
Egy hírről eszembe jutott ismerősöm, akivel a piros lámpánál váltok néhány szót. Ő újságot kínál, én cigit, pénzt adok neki. Múltkor gyalog találkoztunk, újabban mankója van. Elmondta, miért fáj a lába. Most hallom „megoldódik” az ő élethelyzete: nem melegedhet az aluljáróban, nem kéregethet, nem kereshet élelmiszert. Hogy hol alhat, mit ehet, arról nem döntött a Tarlós vezette fővárosi, valamint a Kocsis Máté vezette józsefvárosi önkormányzat.
Most inkább verset olvasok, József Attilát:
„Én nem fogom be pörös számat.
A tudásnak teszek panaszt.” (1937)
Nocsak! Deja vu! 
Az alakuló diktatúra egyik jellemző jegye, a szabadságjogok korlátozása, a cenzúra és öncenzúra kialakulása. A bátrak fegyvere a sorok közt írás marad.
Emlékeztek az APO-ra?
Másik jellemzője, hogy a szavak elvesztik eredeti jelentésüket, vagy elkezdik ellenkezőjüket jelenteni. (nyugdíjvédelem-lenyúlás, sajtószabadság-cenzúra, hatalommegosztás- egy párti hatalom, stb.) ( Vö. Orwell 1984)
Ma havazik és fagy, az emberek (zemberek) nem foglalkoznak a médiatörvénnyel, az Alkotmánybírósággal, a Költségvetési Tanáccsal, a magán nyugdíjpénztárak megszüntetésével. Nem tüntetnek, vagy csak kevesen. Nem sztrájkolnak, bezzeg két éve, pedig most még lehetne. Nézik a TV-t, esznek, akiknek van mit, melegednek, akiknek van hol.
A fagyban kis tüzeket kell gyújtani, köré kell hívni a fagyoskodókat, kaját kell főzni az éheseknek, és beszélgetni kell velük.
Beszélgetni mindenkivel, azokkal is akik a Fideszre szavaztak, és most jönnek rá, ők nem ilyen lovat akartak.
Melegedőket kell nyitni, ha kell titokban, ahol megteremtjük a demokráciát védő kis köröket.
Legyen otthona mindenkinek, akik csak ezután ébrednek rá, hogy átverték!
Figyeljetek, felelősek vagyunk az ország jövőjéért!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarjanandras.blog.hu/api/trackback/id/tr272524255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muster Mark 2011.01.01. 23:12:31

Kedves András, az emberek azért nem sztrájkolnak, mert a médiatörvény és nyugdíjpénztárpara egy egészen pici hajszál ahhoz képest, amit Csótány művelt ebben az országban.

Az a Csótány, aki mögött te is ott álltál.

Érted? Ez neked nem irracionalitás, ez neked egy tükör. Amíg fent voltatok, ennyivel volt borzasztóbb az országban.

-------------------------

Apropó, médiatörvény. Ne haragudj, de én nem vagyok elég fiatal ahhoz, hogy ne emlékezzek rá egészen pontosan, amit 98 és 2002 között a média művelt. Én úgy gondolom, hogy ehhez képest a mostani törvény még igen jó fej.

Én például 10 évre visszamenőleg számoltattam volna el őket az összes létező számlájukkal, az utolsó fillérig. Kezdetnek. Aztán ahol bármi egy hajszálnyit nem stimmel, akkor büntit szabok ki rá, hogy beszarjon.

Figyelem: ez pusztán a 98-2002 között történtek miatt. A későbbiekben elkövetettek revansa még ezen felül van.

A Tilos Rádió működési engedélyét például az első adandó alkalommal meg kellene vonni, az újramegjelenő kalózadót beméretni és egy rendőrségi bevetési osztaggal szétveretni.

Úgy tudom az rtlklub néhány évi áfával adósa maradt az apehnek pár évvel ezelőtt, a kormány meg nem merte behajtatni rajta. No, ezt a pénzt kellene azonnal, végrehajtásban leszedni róluk, a mindenkori ksh alapkamat duplájával turbózva, természetesen. Ha máshogy nem megy, akkor az épülettel is fizethetnének, természetesen ez esetben az adás is megszűnne.

--------------

Tehát ez lenne a kezdet. Van ám folytatás is. Itt van például a Népszava meg a 168Tóra. Pár éve néhány száz gójmotoros kiment tüntetni eléjük. Ahhoz képest, hogy erőszakos cselekményre nem került sor, bizony nagyon beszart Andrassew meg a Mester Úr. Ezek az emberek most is készen állnak. Bármikor most is hadba hívhatók. És nem csak százan, hanem akár tízezren.

Aztán meg lehetne beszélni velük - szigorúan informálisan persze - hogy konkrétan mekkora rendőri védelmet szeretnének illetve mennyire szeretnék megismételni 98-2002-t egy olyan kormánnyal szemben, aki megvédi őket.

Hát valami ilyesmi. Erre volna szükség. Én az Orbán helyében ezt csinálnám.

Ugye, nem is olyan rossz, megúsztátok pusztán a médiatörvénnyel? Legalábbis, eddig? :-)

SCRAM 2011.01.15. 17:32:51

Kedves Mark!

Téged az aluljáróban a hajléktalanok arra emlékeztetnek, hogy akár Te is lehetnél ott... Még nem, de lehetnél... csak Neked még!!! van állásod, de meddig?

Valamikor, régen úgy a római kor környékén, az előkelő római polgár adott enni, inni a csórónak, meg volt hol laknia, igaz-e?
süti beállítások módosítása