Tarján András blogja

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Fülig José: "Európa! Nem vesznek el tőlem!" akarsz fogadni...? (2020.12.08. 17:42) Rigó
  • gigabursch: Az a blogger, aki Brendel Mátyást nem takarítja ki a blogjáról, annak komoly bajai vannak. Segítek... (2020.10.06. 12:05) Bringa
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @wolves84lb: :) (2018.10.30. 13:34) Rémálom
  • Venlo: A Palatinus házak központi fűtési módozatáról jutott eszembe: a fürdőszobák melegvize is a Margits... (2018.03.21. 05:54) Palatinus házak

Dark side walk

2011.05.26. 23:21 | tarjanandras | 3 komment

Ma délután Budapest belvárosában szembesültem a valósággal. A Menhely Alapítvány munkatársai és Géza, két órás séta alatt megmutatták és elmondták, milyen küzdelmes és sokszor megalázó életet élnek a fedél nélküliek. Különösen fontos ez ezekben a hetekben, amikor a Fővárosi Közgyűlés elfogadta hajléktalanokat kirekesztő rendeletét!

Tarlós tavaly szeptemberben kijelentette, hogy „biztosítani kell az érintettek számára azt a feltételrendszert, amely a lakhatásukhoz, egészségügyi és szociális ellátásukhoz, valamint a társadalomba való visszailleszkedésükhöz, munkába állásukhoz szükséges.” A főváros a szociális problémát hatósági eszközökkel kívánja megoldani.

A sétán megtekintettük a berácsozott Gerlóczy utcai és Hild téri zugokat, ahol emberek húzták meg magukat az eső, a hideg és a szél elől. Gézától megtudtam, hogy a hatóságok milyen eszközökkel alázzák meg őket. Így a belvárosi elegáns információs irodát nem vehetik igénybe, helyette órákig kell sorban állniuk egy külvárosi szűkös lukban, vagy az utcán.

Legnehezebb a tél, hiszen a hajléktalan is fázik! Melegedő hely pedig nincs elég! Budapesten nincs annyi hely, még a „fapadosokban” sem, hogy mindenki fedél alatt töltse az éjszakát. Kétezerrel több a hajléktalan, mint a férőhely! Az aluljárókból kiszorulva ezért töltik az éjszakát egyre többen a budai hegyekben.

A legtöbb fedél nélküli dolgozik, de soha nem fog annyit keresni, hogy újra saját lakása legyen. Állandó munkahelyet nagyon kevesen találnak, hiszen az a fedéllel rendelkezőknek is egyre nehezebb. Üveg és fémdoboz (á 2 Ft) gyűjtésből pedig nem lehet „meggazdagodni”!

Valóság a Kempinski fényes kirakata és az előtte álló ember is.
Válaszolj: Te mit teszel érte?

A bejegyzés trackback címe:

https://tarjanandras.blog.hu/api/trackback/id/tr902935558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fekete Sámuel 2011.05.27. 08:49:18

Nos én először is azt teszem, hogy kihajítom picsába az összes zsidót. Megjelenik 100000 lakhely. Oda beteszem a hajléktalanokat, és sínen vagyunk!

SCRAM 2011.05.28. 20:34:48

Kedves Pszientológus!
Pontosabban: pszientológus, így kis betűvel!

1. A hajléktalanok nagy része, önhibáján kívül lett azzá. Mert a szociális háló nem működik. Ennek is, ha egy kicsit utána olvasnál - mondjuk egy könyvben - a középkorig, bármilyen furcsa lesz a számodra, a közösség eltartotta valamilyen alapszinten a szegényeket. Minden falunak volt szegénye, azt etették, adtak neki szállást a pajtában.
Az általad említett zsidók például ezelőtt 3000 évvel kötelezővé tették, hogy segítség a szegényeket, a rászorulókat. Kicsit olvass utána, nem kell sokat keresni, elég ha elolvasod a Biblia első öt könyvét, (Mózes I-V.) ami pontosan leírja, hogy mindenki köteles segíteni a nálánál szegényebbeket.
A szegények megsegítésében a bencések jártak az élen. Csak a katolikus papság rátette a kezét erre a pénzekre, és a papok döntötték el, ki az érdemes és ki az érdemtelen szegény. A Bibliában (az Ószövetségben, hogy könnyebben megértsd) ilyet sehol sem olvashatsz!

2. Azután jöttek a munkások, akik szakszervezeteket alakítottak, meg biztosítási egyleteket.

3. 40 év után jött a "rendszerváltás", ami szétverte a szakszervezet, a szövetkezeteket, a nagyipart, ennek a kormánynak a vezetőjét úgy hívták
Antall József...

3. És jött a zemberek zembere és szétvert mindent, ami még működött ebben az országban...
Kezdte azzal, hogy lenyúlta a magánnyugdíjpénztárakba a tagok által befizetett 3 MILLIÁRD forintot.

4. Egyébként, az ilyeneknek, mint Te semmi értelme magyarázni, mert a meggyőződésetek, miszerint, mindennek a zsidók az okai, értelmetlen és felesleges. A baj csak az, hogy egyszer majd rá fogtok jönni, hogy a Ti gondolkodásmódotok hamis és értelmetlenül gonosz és embertelen.

5. Te most a zsidókat okolod mindenért. De abba belegondoltál, ha Te sem leszel elég "magyar" és téged is el akarnak majd kergetni a p..-ba, akkor is így fogsz gondolkodni?????

SCRAM 2011.05.29. 08:39:03

@SCRAM: Bocs 3000 MILIIÁRD!!!
süti beállítások módosítása