Tarján András blogja

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Fülig José: "Európa! Nem vesznek el tőlem!" akarsz fogadni...? (2020.12.08. 17:42) Rigó
  • gigabursch: Az a blogger, aki Brendel Mátyást nem takarítja ki a blogjáról, annak komoly bajai vannak. Segítek... (2020.10.06. 12:05) Bringa
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @wolves84lb: :) (2018.10.30. 13:34) Rémálom
  • Venlo: A Palatinus házak központi fűtési módozatáról jutott eszembe: a fürdőszobák melegvize is a Margits... (2018.03.21. 05:54) Palatinus házak

A '44-es állapotok szerint

2012.06.01. 18:46 | tarjanandras | Szólj hozzá!

A múlt hónapban Ormos Máriával és Mécs Imrével beszélgettünk arról, milyenek is voltak azok a bizonyos '44-es állapotok? Azóta Horthy szobrot avattak, tragikomikus „Nyírő-temetéssel" hergeltük a románokat, és felháborítottuk a hazai és romániai demokratikus közvéleményt, tízmilliárdokból átépül a Kossuth tér, és folytathatnám.

De nézzük milyenek voltak azok a bizonyos évek:

  • 1920-ban elfogadták a XXV. törvénycikket, a numerus clausust
  • Ennek nyomán erősödött az antiszemitizmus
  • Horthy kormányzósága alatt terjed az irredentizmus
  • A kormányzó által kinevezett kormányoknak csak látszatellenzéke volt
  • Az ellenzéki pártokat részben betiltották, részben ellehetetlenítették
  • A társadalomból, a gazdasági konszolidáció ellenére leszakadtak a szegények, Magyarország így lett a „hárommillió koldus országa"
  • Erősödött a szimbolikus az identitás teremtő politizálás
  • A leszakadt társadalmi rétegek gyermekei nem juthattak el a közép és felsőfokú oktatásba
  • Hazánk önként belépett a II. világháborúba, ahol magyarok százezrei pusztultak el honvédként és munkaszolgálatosként.

Egyre inkább kiderül, hogy az Orbán kormány hasonló szimbolikus politikai húzásokkal igyekszik leplezni valódi céljait! A jól kereső rétegek jutalmazása az adórendszerrel, a kényszermunka bevezetése, a szegények gyermekeinek megakadályozása a továbbtanulásban, a nincstelenek büntetése, azok az intézkedések, melyek az új orbáni társadalom alapjait jelentik.

A Horthy kultusz felélesztésével, a székely himnusz parlamenti énekeltetésével hazánk legrosszabb évtizedeit elevenítik fel. Amikor a parlament elnöke asszisztál egy nyilas, nyilatkozataiban Hitlert dicsőítő, író felmagasztalásához, az semmi más célt nem szolgál, mint a nacionalizmus az irredentizmus, és az idegengyűlölet szítását.

Alig egy hete olvastam Ferge Zsuzsa felmérését, arról, hogy ma Magyarország lakosságának 40 százaléka a létminimum alatt él. Tehát túlszárnyaltuk a hárommilliót!

Több mint százezer gyermek nem jut elég táplálékhoz, tízezrek éheznek!

A már említett szimbolikus, identitás teremtő politizálásra nem sajnálja a kormány a pénzt! Ez azonban csak akkor lesz hatásos, ha a szegény rétegek el is hiszik! Minek a szegénynek az iskola? Rúgjuk ki onnan, legkésőbb 16 éves korában, aztán ha kéreget, vagy az utcán leül, akkor vigyük börtönbe. Építsünk sok új börtönt, szükség lesz rájuk! Írjanak ki rá pályázatot, majd a Közgép megpályázza!

Irány az új Kossuth tér Tisza Istvánostul, talán Horthy és később Szálasi is odafér. Ott, aztán együtt énekli oligarcha és homlesz, hogy:

„Horthy Miklós édesapánk küldj el a csatába!
Büszke leszel fiaidra, a magyar bakákra.
Egy szál se, de egy szál se marad az ellenségből,
Még az Úristen is de vígan néz le ránk az égből!"

A bejegyzés trackback címe:

https://tarjanandras.blog.hu/api/trackback/id/tr94559931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása