Tarján András blogja

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Fülig José: "Európa! Nem vesznek el tőlem!" akarsz fogadni...? (2020.12.08. 17:42) Rigó
  • gigabursch: Az a blogger, aki Brendel Mátyást nem takarítja ki a blogjáról, annak komoly bajai vannak. Segítek... (2020.10.06. 12:05) Bringa
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @wolves84lb: :) (2018.10.30. 13:34) Rémálom
  • Venlo: A Palatinus házak központi fűtési módozatáról jutott eszembe: a fürdőszobák melegvize is a Margits... (2018.03.21. 05:54) Palatinus házak

Levélváltás Pető Ivánnal (2.rész)

2008.04.26. 18:54 | tarjanandras | 3 komment

Válaszom Pető Iván levelére

Kedves Iván!
 

Elolvastam leveled, melyet Szabadai Viktornak írtál. Nem lettem tőle boldog!

Talán emlékszel rám, 2006-ban együtt dolgoztunk, barátaikkal a XIII. kerületben azért, hogy az SZDSZ-t képviseld a parlamentben. Munkánkat siker koronázta, ismét képviselő lettél!

Kezdjük egy kicsit régebbről! Kerületünkben hosszú évek óta, az országos helyzetnek megfelelően, a pártot a szocik bábjának, akaratgyenge társaságnak tartották. A választást megelőző tisztújításon alapvető fordulat állt be.

Mást, önálló arculatot akartak, összefogtak azokkal a fiatalokkal, akik frissességet hoztak életünkbe. A tapasztalat és a lendület találkozott.

Talán emlékszel, én pedagógus vagyok. Egész életemet fiatalok között töltöttem. A mi pályánkon az ér el igazi sikereket, aki nem akar minden bölcsesség hordozójának látszani. Pályám során nagyon sokat tanultam diákjaimtól! Megtanultam, hogy a változó időben, változik a társadalom, és hogy a jövőt csak velük együtt hozhatjuk létre.

A párt kétségtelenül válságban van. Rohamosan csökken népszerűségünk!

Az okok számosak. Baráti beszélgetéseinken ezekről esett leggyakrabban szó. Szót ejtettünk azokról az értékekről, melyek fontosak voltak számunkra 20 évvel ezelőtt a párt alapításakor. Elmondtam, milyen fontos volt számunkra a szolidaritás. Hogyan gyűjtöttünk, Csalog Zsolttal, ruhát, élelmiszert a román forradalom idején. Mit jelentett a SZETA?

 
Kedves Iván!
 

Nem is értem mi „röhögni” való van azon, ha az SZDSZ néhány öregje (nem „nagy”), és a pártért tenni akaró fiatalok úgy gondolják, lehet tenni az SZDSZ-ért, az országért?

Miért „lapos, üres szöveg” ha alapértékeinkre, szabadság-szolidaritás, hívjuk fel a figyelmet?

Miért kell „nyafogásnak” nevezni azt az akaratot, hogy nem vezetőkben gondolkodunk, akik majd kitalálják az aktuális programot, hanem azt akarjuk, térjünk vissza azokhoz az elvekhez, melyek, valamikor sikeressé tették ezt a pártot.  Lássuk ki vállalja ezeket? Ki tudja hitelesen képviselni?

Ma Magyarország is nagy bajban van! A szegénység egyes vidékeken, elképesztő méreteket ölt! Az ország és a párt érdeke is, hogy megtaláljuk a megoldást!

Ott kell lennünk ahol a szükség, van ránk!

Reformcéljainkat akkor érhetjük el, ha megszólítjuk a liberális fiatal értelmiséget, hogy segítségükkel elfogadottá tegyük programunkat. E nélkül jöhet, népszavazásaival, a demagóg FIDESZ, majd a kétharmados hatalomátvétel.

Ugye, nem ezt akarjuk?
 
Kedves Iván!
 

Remélem leveled csak első, végig nem gondolt indulatodban fogalmazódott!

Két év után, szeretettel látunk a Balzac utcában, hogy jó liberális módra vitatkozzunk egyet!

Barátsággal:
 
Tarján András 
   

A bejegyzés trackback címe:

https://tarjanandras.blog.hu/api/trackback/id/tr94443445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eternity · http://eternity.blogter.hu 2008.04.28. 21:00:01

Jó írás, igaz írás.

Pető talán csak megijedt.
Megijedt, h számon kérik rajta az elmúlt 14 évet, az elvesztett huszonsok százaléknyi támogatottságot.
Vagy talán csak nem érez már magában erőt, h ő is előlről kezdje. Talán fél attól, lemarad.
Mit is mondhatnók erre?
Mindenkinek van hegye és völgye - ha az övé most jött el, akkor váljunk el békében. Mi még másznánk arra a hegyre...
:)

Rózsa Misi 2008.04.29. 10:31:03

Szia András!

Én is írtam természetesen azonnal levelet Petőnek válaszul. Mondjuk, mivel neki írtam, ezért nem hoztam nyilvánosságra, de sok mindenben azonos volt a tartalma a te leveledéhez. Nem véletlenül kaptunk közösen választ rá Ivántól. :-) Kár, hogy nem érti.

Rózsa Misi 2008.04.29. 10:34:23

Eternity!

Nem hiszem, hogy Pető félne. Nincs mitől félnie. Iván nagyon sokat tett az SZDSZ-ért, sok okot látok arra, hogy megemeljem előtte a nem létező kalapomat. Pető Iván nem az ellenségünk, mégcsak nem is a legyőzendő ellenfél. Barát. Barát, akit meg kell tudnunk győzni. Nincs két Magyarország, nincs két SZDSZ és arra a hegyre, ahova fel kell jutnunk, ha törik, ha szakad, csak együtt tudunk biztonságban feljutni.

Én nem szeretném, ha Iván elköszönne tőlünk. Nem voltam boldog akkor sem, amikor Kis János, Tölgyesy , Kőszeg és sokan mások elköszöntek. MINDENKIRE szükség van, aki érdemben tett és tenni akar az SZDSZ-ért.
süti beállítások módosítása