Tarján András blogja

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Fülig José: "Európa! Nem vesznek el tőlem!" akarsz fogadni...? (2020.12.08. 17:42) Rigó
  • gigabursch: Az a blogger, aki Brendel Mátyást nem takarítja ki a blogjáról, annak komoly bajai vannak. Segítek... (2020.10.06. 12:05) Bringa
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @wolves84lb: :) (2018.10.30. 13:34) Rémálom
  • Venlo: A Palatinus házak központi fűtési módozatáról jutott eszembe: a fürdőszobák melegvize is a Margits... (2018.03.21. 05:54) Palatinus házak

Szabadok és demokraták

2010.08.08. 16:41 | tarjanandras | Szólj hozzá!

Tombol a kánikula, és tombol a fülkék forradalma nyomán létrejött kétharmad! A parlament öt (vagy négy?) pártja rohamtempóban valósítja meg a forradalmárok követeléseit, illetve a kormánytöbbség, a béna ellenzék szolid asszisztenciájával.

Mi történt az ország házában május óta? (A teljesség igénye nélkül!)

A formális politizálás nagyobb dicsőségére, elfogadták a Trianon törvényt. Ügyesen, a szlovákiai választások előtti napokra időzítve, a kettős állampolgárság intézményét, valamint a kedvencemet a NENYI-t, más szóval NEMÜGYNYAL-t.

Gazdasági téren a helyzet behatárolt a brüsszeli tasli után. Lásd még: orbáni 29 pont. (Itt is van kedvencem: kuktafazekat minden családnak!) Fegyelmezzük meg a médiát és ellenőrizzük a facebookot és az iwiwet is!

Hogy teljes legyen a kép, most az oktatás következik. Állami szakfelügyeleti rendszert a pedagógusokra, cserébe hadd buktathassanak. Szerény kérdésem, milyen elvek alapján döntenek életről és halálról a kormánymegbízott szakfelügyelők? Csak nem a kétharmados párt(ok) érdekei alapján?

További eredmények: van új köztársasági elnök, választásonként új OVB, és az Alkotmánybíróságot is elfoglalja a forradalom.

Mi a helyzet a parlamenten kívül? Mi történik a választási barátságba esett MDF és SZDSZ háza táján?

Az MDF régi harcosait elzavarták, most bíróságra járnak. Az SZDSZ erősen lefogyott, egyesek már halálhírét is költötték. Azt mondják, akik hisznek a halál utáni életben, hogy csak láncaiktól (klasszikus), és koloncaiktól szabadultak, ezért ilyen légiesek. Mindenesetre, lélegzik, és egyre több éltető levegőt kap a forradalomtól.

Azt mondják, hogy ők, továbbra is szabadok és demokraták. És, amíg hagyják, így is akarnak élni! Kevesen vannak, de nagyon elszántak! Helyüket keresik, értékeken vitatkoznak, új e-századi feladatokat vállalnak, nem feledve az alapértékeket. Lássuk, mire mennek!

Kedves fuldokló társaim! Nem kéne ablakot nyitni, ebben az országban? Szabad levegőt kínálok Nektek, hogy nehogy késő legyen! Mert a demokrácia és a szabadság olyan, mint a levegő, csak akkor vesszük észre, ha már fogy.

Most már nagyon fogy!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarjanandras.blog.hu/api/trackback/id/tr442207583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása