Tarján András blogja

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Fülig José: "Európa! Nem vesznek el tőlem!" akarsz fogadni...? (2020.12.08. 17:42) Rigó
  • gigabursch: Az a blogger, aki Brendel Mátyást nem takarítja ki a blogjáról, annak komoly bajai vannak. Segítek... (2020.10.06. 12:05) Bringa
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @wolves84lb: :) (2018.10.30. 13:34) Rémálom
  • Venlo: A Palatinus házak központi fűtési módozatáról jutott eszembe: a fürdőszobák melegvize is a Margits... (2018.03.21. 05:54) Palatinus házak

Debreceni stadion vs. 56-os Intézet

2010.11.12. 12:06 | tarjanandras | Szólj hozzá!

 

 
Folyik az 1956-os forradalom relativizálása. 56 és 89 jelentőségét igyekszik elhalványítani a nemzeti együttműködés kormánya, élen a miniszterelnökkel.
Ma már csak az idei országgyűlési választások „fülkeforradalma” érvényes!
Minden ezt megelőző esemény csak előkészítette az idei „forradalmat”.
Nem volt ez mindig így!
1989. június 16-án Nagy Imre és mártírtársai újratemetésén, a Hősök terén a ravatalnál, hosszú, lobogó hajjal, így szólt a mai miniszterelnök: „33 évvel a forradalom, és 31 évvel az utolsó felelős magyar miniszterelnök kivégzése után esélyünk van arra, hogy békés úton érjük el mindazt, amit az 56-os forradalmárok véres harcukban megszereztek a nemzet számára.56 eszméit nem tévesztjük szem elől.”
54 évvel a forradalom után másként értékelte 56 szerepét.
Szerinte az idei választások előzménye volt az 56-os forradalom. Ünnepi beszédében a Kossuth téren azt mondta: a kétharmados forradalommal a magyarok lezárták azt a harcot, ami az 56-os fegyveres forradalommal kezdődött, majd az 1990-es alkotmányos forradalommal folytatódott. Orbán Viktor szerint ezzel eljött a nemzeti együttműködés korszaka. Az idei ünnepnapon nem volt állami megemlékezés a 301-es parcellában Nagy Imre és mártírtársai sírjánál.
A forradalom dokumentumainak kutatója, az emlékek őrzője és gyűjtője az ’56-os Intézet, melynekmagas szintű nemzetközi elismerése van. Legutóbbkategóriájának legjobbja lett az 1956-os Intézet fotódokumentációs adatbázisa, Erasmus Euromedia díjat kapott Bécsben.
Most a nemzeti együttműködés kormánya megvonja a támogatás 60 százalékát az intézettől. Ezzel veszélybe kerülhet az ’56-os Intézet működése mindannak ellenére, hogy a kulturális államtitkár épp a napokban járt az intézetben s méltatta tevékenységüket.
Manapság, „fontosabb” dolgokra kell pénz!
Debrecennek új, húszezres stadion kell, mintegy 10 milliárd forintért!
Mert, Orbán Viktor szerint "a debreceni együttműködés rendszere már többszörösen bizonyított", most arra van szükség, hogy a helyi tapasztalatokat minél szélesebb körben osszák meg az ország többi részével. Mint mondta:
"Magyarországnak szüksége van egy erős Debrecenre, s kívánom, hogy munkájuk eredménye Debrecen saját felemelkedésén túl adjon erőt, sikeres példát, biztatást minden magyarnak határon innen és túl".Ezért, a kormány úgy döntött, Orbán Viktor miniszterelnök személyes ígéretének megfelelően megszünteti azt a méltatlan helyzetet, hogy Magyarország egyik legjobb futballcsapata nem tud a saját szurkolói előtt, Debrecenben játszani Európa élcsapataival.
(Csak emlékeztetőül. DVSC TEFA- Kecskeméti TE 0-3 700 néző.)
Hát, ezek mennek ma Magyarországon!
 
Elvonulok Faludyt olvasni:
 
 
 
NAGY IMRE

Hajnaltájban sétálni kezdtél
föl és alá a pincebolt
alatt; csak cvikkered hiányzott,
egyébként minden rendben volt:
a perc lejárt, a lelked tiszta
s egy óra sem kell már, amíg
Kossuth Lajost, Rákóczit, Dózsát
beérik kurta lábaid.

Mi adta néked a nyugalmat?
Hogy tudtad: hallgatnak, míg hallgatsz
és azt is, hogy a század titkát
te oldottad meg félúton?
S mi növesztett oly nagyra téged?
Bölcs bátorságod? Tisztességed?
Batthyányhoz hasonló véged?
Hogy te vagy fajtánk példaképe
a holtak élén? Nem tudom.
 
Azt hiszem aktuálisak Vásárhelyi Miklós 1989. június 16-án elmondott szavai:
 
„De a békés magyar nem felejt, és türelmetlen is meg nyugtalanis. Tettekre vár, gyors, határozott cselekvést kíván. Szabad hazát, jogállamot, tisztességes megélhetést. Olyan demokratikus, szociális, igazságos és törvényes társadalmat, amilyet a felkelt nép 1956 októberében megálmodott, és amely valóban az intézményes rend és a béke országa lesz.”
Bajban vagyunk! A kormány megszünteti a demokráciát, az igazságos, törvényes társadalmat, ahol a szervilisek, a dörgölőzők érvényesülnek.
Meddig tűrjük, hogy tovább épüljön az uram-bátyám egypártrendszer?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarjanandras.blog.hu/api/trackback/id/tr242444216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása