Tarján András blogja

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Fülig José: "Európa! Nem vesznek el tőlem!" akarsz fogadni...? (2020.12.08. 17:42) Rigó
  • gigabursch: Az a blogger, aki Brendel Mátyást nem takarítja ki a blogjáról, annak komoly bajai vannak. Segítek... (2020.10.06. 12:05) Bringa
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @wolves84lb: :) (2018.10.30. 13:34) Rémálom
  • Venlo: A Palatinus házak központi fűtési módozatáról jutott eszembe: a fürdőszobák melegvize is a Margits... (2018.03.21. 05:54) Palatinus házak

Mandinerből

2011.03.21. 20:19 | tarjanandras | Szólj hozzá!

 

A mandineren „aristo” Rousseau idézettel kezdi elmélkedését a nevelésről. Jó oka van rá, hiszen a felvilágosodás filozófusa, aki mellesleg író és zeneszerző is volt, mint aristotól megtudtuk gyermekeit árvaházba adta.
Az egész értekezést áthatja ez a módszer, mandinerből fogalmaz, inszinuálja a látókörébe kerülőket.
Értekezésében a felvilágosodástól, a bolsevizmuson keresztül húz ívet a XXI. századi liberalizmusig.
Sajátos logikája mentén gondolkodva kapcsolatot talál Rousseau, az orosz szuronyok, és Micsurin között, majd eljut a lényegig, a szalon antiszemitizmusig („a „proletár” szónak azért mindig volt egy sajátos stichje az Újlipótvárosban”).
Lejáratja az elmúlt rendszerben tevékenykedő pedagógusokat: „A katedrákon már a különleges anyagból gyúrt népi káderek álltak és tanítottak, a hülyeség szép lassan szinte mindent elborított.”
Sőt: „A tanár- és tanítóképzők padsorait elárasztották a cselédek és disznópásztorok jobb sorsra érdemes gyermekei, és készen állt minden, hogy nevelőkké váljanak.”
A „disznópásztorok” nevelték fel a mai Magyarországot uraló pártok krémjét. Orbán Viktor 1969-1977-ig, Kövér László 1965-1973-ig volt általános iskolás. Őket nevelte, tanította a „disznópásztor” pedagógusok nemzedéke, Alcsútdobozon, és Pápán.
De nézzük mit is mond még aristo a mandineren?
A mai liberális értelmiség ezeknek a disznópásztoroknak, illetve az stiches újlipótvárosiak leszármazottja.
Még mindig él a félelem, hogy a liberális értelmiségtől.
Ez érthető, hiszen ma az új rend a protofasiszta (aristo) elittől eredezteti származását.
Ma az iskolai tanulók akkor felelnek meg az új rendnek, ha nem gondolkodó emberekké válnak, hanem imádkozva, fejet hajtva imádják uraikat.
Jó magyarokként nem olvasnak irodalmat, nem gondolkodnak önállóan, hanem az egységes rend alázatos kiszolgálóivá válnak.
A társadalom mobilitása megszűnik, csak az adótörvényekkel támogatott, felső tízezer gyermekeinek lesz esélyük a boldogulásra.
Vajon lesz-e lehetősége a mai állattenyésztési brigádvezető gyermekének az oxfordi Penbroke College-ben tanulnia és Magyarország miniszterelnökévé válnia? (Soros segítségével)
Kedves aristo így néz ki a mai valóság!
Mandinerből lehet hetet-havat összehordani Rousseaut Sztálinnal keverni, óvatosan zsidózni, de kilóg a lóláb!
A „hasznos idióták” gyermekei még mandinerből is felismerik az alantas szándékot. A cselédek és a disznópásztorok, ma gondolkodó, szabad embereket akarnak nevelni!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarjanandras.blog.hu/api/trackback/id/tr112760188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása