Tarján András blogja

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Fülig José: "Európa! Nem vesznek el tőlem!" akarsz fogadni...? (2020.12.08. 17:42) Rigó
  • gigabursch: Az a blogger, aki Brendel Mátyást nem takarítja ki a blogjáról, annak komoly bajai vannak. Segítek... (2020.10.06. 12:05) Bringa
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @wolves84lb: :) (2018.10.30. 13:34) Rémálom
  • Venlo: A Palatinus házak központi fűtési módozatáról jutott eszembe: a fürdőszobák melegvize is a Margits... (2018.03.21. 05:54) Palatinus házak

Mi van a rovásán?

2011.08.25. 12:21 | tarjanandras | 1 komment

 

Kedvenc államtitkárom, Hoffmann Rózsa, a rovásírás bevezetésének bajnoka, újabb ötletekkel állt elő hazánk oktatási rendszerének megújítása érdekében.
Csatlakozva az ország elszegényítését biztos kézzel irányító Matolcsy György „széllkálmáni” tervéhez, úgy tervezi, hogy előrehaladásunk érdekében csökkenteni kell a középiskolások és egyetemisták számát, hogy mielőbb elérjük az megkívánt bunkósodási fokot.
Mint köztudott a magyar ember csak 16 éves koráig járjon iskolába, kivéve azoknak a gyermekeit, akiknek a szülei nyertesei az egykulcsos adórendszernek. Tizenhat éves kor után megnyílik a rabszolgamunka lehetősége, ahhoz igazán nem kell érettségi, vagy diploma! 
Természetesen Hoffmannak és Matolcsynak segítői is akadnak az Orbán kormányban.
Most éppen Tállai András önkormányzati államtitkár, az új Önkormányzati törvény kidolgozója.
A törvény, többek között, az iskolák állami kézbe vételét tűzi ki céljául. Az önkormányzati kézben lévő iskolákról van szó! Cél a gazdaságosabb, egységesebb működés.
Na, ezt ismerem, hosszú pályám alatt volt benne részem!
A működéshez szükséges pénzzel megkurtítják az önkormányzatok költségvetését, majd gazdaságos összevonások és megszüntetések következnek (Tállai ezt nem is tagadja).
Az egységesebb működés kifejezés szakmai tartalmat is jelent. Vagyis állami szakfelügyelet ellenőrzi, hogy a tanterv és utasítás szellemében együtt lépjenek az ország iskolái „Battonyától- Nemesmedvesig”. Semmi különcködés, semmi helyi sajátosság!
Természetesen a különcködők, most éppen az alapítványi iskolák, meg lesznek fojtva.
Kivéve az, eddig is, extra kedvezményeket élvező egyházi iskolák. Fejlődésük, szaporodásuk biztosított. Csak ezen a nyáron hatvan iskolától szabadultak meg, ilyen módon, az önkormányzatok.
Hoffmann államtitkár asszony, francia-orosz szakos tanár, harcot hirdetett a jelenlegi lingua franca, az angol nyelv ellen. Akkor hogyan értik meg a magyarok más országok népeit? Milyen nyelven olvasnak szakirodalmat?
Azt hiszem, megvan a megoldás!
"Sok mulasztás, megtévesztés, aljasság felróható a Kádár-kornak, ám azt csak a magyar nyelv és irodalom szerelmesei tudják igazán, micsoda elhallgatások és hamisságok mételyezték a bölcsészkaron az akkori oktatást. Ezek egyike az, hogy a székely-magyar rovásírásról a hivatalos egyetemi oktatás többnyire mélyen hallgatott, mintha ilyen nem is létezne” – mondta, mikor elvállalta a XII. Kárpát-medencei Rovásírásverseny és Műveltségi Találkozó fővédnökségét.
Ha csak így nem! Magyar fiatalok hódítsatok rovásírással, és bizonyítsátok be, hogy Európa, sőt az egész világ eltévelyedett, de mi kivezetjük a válságból!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://tarjanandras.blog.hu/api/trackback/id/tr883179489

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ne bassza már meg az Antikrisztus 2011.09.01. 08:42:22

A Nemzeti Erőforrás Minisztériuma Oktatásért Felelős Államtitkárságának vezetője újabb kiváló ötlettel állt elő: minden iskolást megszólító levelében minimum 100 forintot kér a Böjte Csaba ferences szerzetes által működtetett otthonok gondozottjai rész...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fekete Sámuel 2011.08.26. 00:32:48

Szólhatna az szdsz.hu fejlesztőinek, hogy csináljanak SEO-t.
süti beállítások módosítása