Tarján András blogja

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Fülig José: "Európa! Nem vesznek el tőlem!" akarsz fogadni...? (2020.12.08. 17:42) Rigó
  • gigabursch: Az a blogger, aki Brendel Mátyást nem takarítja ki a blogjáról, annak komoly bajai vannak. Segítek... (2020.10.06. 12:05) Bringa
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @wolves84lb: :) (2018.10.30. 13:34) Rémálom
  • Venlo: A Palatinus házak központi fűtési módozatáról jutott eszembe: a fürdőszobák melegvize is a Margits... (2018.03.21. 05:54) Palatinus házak

Tanévnyitó

2013.09.05. 16:00 | tarjanandras | Szólj hozzá!

Tisztelt nevelőtestület! Kedves kollégák!

Köszöntelek benneteket az első igazi nemzeti nevelőtestületi tanévnyitón!

Látom a kollégák szépen lebarnultak a paradicsomszedésben, szórólap osztogatásban, de felhívom a figyelmeteket, ezentúl  még engedéllyel sem vállalhattok másodállást!

Részt vettem az országos tanévnyitón, ahol az államtitkár asszony örömhírt jelentett be: szeptember elsején pedagógus fizetésemelés lesz! Ugyan, most csak az erre szánt összeg hatvan százalékát kapjuk, de ez is több mint a semmi. A fennmaradó negyven százalékot négy évre elosztva kapjuk meg. Szerintem ez így helyes, mert minden évben öröm ér bennünket, és nem fogjuk elfelejteni, kinek legyünk hálásak.

Természetesen a pedagógus bérek nem szökhetnek az égig (extra magas fizetések!), de hálából ezentúl ingyen túlórázhatunk, és munkaidőnkbe belefér a gyerekek nevelése egészen délután négy óráig.

Kedves kollégák!

Örömmel közlöm veletek, hogy megoldódott a pedagógusok szabadidő eltöltésének problémája is! Ezentúl harminckét órát töltünk együtt az iskolában. Erről jut eszembe, Sárikáék munkaközössége megszűnik. Az öt kolléga átveheti munkaviszony megszüntető papírjait, már átküldték a KLIK-ből.

Piroska azt kérdezed, ha négyig mindenki itt van, mikor mennek különórára, sportolni, játszani? Természetesen az esti órákban, hiszen a nap huszonnégy órából áll! Ha lenne néhány megátalkodott szülő, aki ezzel nem ért egyet, írjon nekem kérvényt, és majd meglátjuk.

Apropó szülők! Eddig találgatnunk kellett ki melyik egyház hívője, ne adj’isten pogány. Nos, ez a gond is megoldódott!

Nekem is sokkal könnyebb lesz a munkám, hiszen nem kell a tatarozással, felújítással foglalkoznom, mert az nem lesz. Nem kell hülye újságírókkal beszélgetnem, nem kell új kollégákat fölvennem, mert egyrészt nincs rájuk szükség másrészt, ha mégis, majd küldenek.

Tankötelezettség. O. Jóska, akit négyszer buktattunk már nem jár ide, elmúlt 16 éves. Reggel láttam a posta előtt állt és egy néninek segített elkölteni a nyugdíját. Bizonyára, így dolgos munkáját szerető felnőtt lesz belőle.

Kollégák!

Az év folyamán valamennyien tagjai leszünk a Nemzeti Pedagógus Karnak. A Kar kidolgozza a pedagógus etikai kódexet, melynek szellemében valamennyien erkölcsös hazafias pedagógusok leszünk, nemcsak az iskolában, otthon is! Így válunk méltóvá a pedagógus I. besorolásra, és néhány év elteltével, aki jól viselkedik, akár pedagógus II. is lehet.

Szóval, mint hallottam: vége a habzsi-dőzsinek! 

Befejezésül, eredményes munkát kívánok, hogy elősegítsük hazánk boldogulását. Ne felejtsétek el figyelmeztetni a gyerekeket, hogy hálás szívvel emlékezzenek meg vezetőinkről, és kérlek, hassatok oda, hogy minél több gyerek kapjon keresztény nevelést.

Hogy mondod, aki nem keresztény? Az is!

Ja! Rózsika, hétfőre varrjatok székely zászlót, és legyen kitéve!

És! Marika, ugye az énekkar már jól tudja A kegyelmed árad című dalt?

Pistike már tanulja Wass Albert verset.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarjanandras.blog.hu/api/trackback/id/tr325496666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása