Tarján András blogja

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Fülig José: "Európa! Nem vesznek el tőlem!" akarsz fogadni...? (2020.12.08. 17:42) Rigó
  • gigabursch: Az a blogger, aki Brendel Mátyást nem takarítja ki a blogjáról, annak komoly bajai vannak. Segítek... (2020.10.06. 12:05) Bringa
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @wolves84lb: :) (2018.10.30. 13:34) Rémálom
  • Venlo: A Palatinus házak központi fűtési módozatáról jutott eszembe: a fürdőszobák melegvize is a Margits... (2018.03.21. 05:54) Palatinus házak

Ősszel Orbániában

2011.10.08. 20:12 | tarjanandras | Szólj hozzá!

 

Most az őszi esők idején ülhetnék a meleg szobában, mint egy tisztességes nyugger.
E helyett kampányolok, szeles utcán ülök a kövön, vitatkozom okos és nem annyira okos emberekkel.
Szörföljünk egy kicsit!
Új igét ismertünk meg: dörnerezés. Tarlós István dörnerezik. Vajon kivel dörnerezik együtt, csak nem azzal az emberrel, aki soha nem hazudik?
Aztán itt vannak a hajléktalanok, vagy már nincsenek is, hiszen „a problémát” megoldották. Na, nem új menedékeket hoztak létre, csak már nincs helyük sehol! Sem a kövön, sem az aluljáróban, sem az erdőben. Esetleg enni adnak nekik?  Dehogy, még koldulni, kukázni is tilos!
Erről jut eszembe a fülkeforradalmi kormány egyházpolitikája. Brrr, ettől a szótól a hideg is kiráz.  (Bródy: „Ezek ugyanazok?”). Most, ismét, ők mondják meg ki, mi lehet egyház.
Eddig több mint kétszáz működött, most tizennégyet engedélyeznek.
Természetesen a rászorulóknak hajlékot, ételt, meleget biztosító Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség nincs közte.
Nézzük, mi van szakmámmal, a pedagógiával?
Olvasom, Hoffmann Rózsa ródsózik az új köznevelési törvénnyel. Most nyilatkozott, hogy a pedagógusok jól fogadják a változásokat, sőt megértik ennek szükségességét.
Álljon meg a nászmenet! Minek örülnek ennyire a pedagógusok?
Biztosan annak, hogy a gyerekeket 16 évesen, képzetlenül ki lehet rúgni az iskolából, hogy közmunkás, munkanélküli, vagy bűnöző legyen!
Vagy annak, hogy az iskolákat államosítják. Így a fenntartó összevonhat, megszüntethet, kirúghatja a feleslegessé vált kollégákat. De lehet az öröm forrása az intézményben kötelezően benntöltendő 32 óra is, hiszen így ki lehet rúgni a napközis tanítókat. Belefér a harminckettőbe a tanulószoba, és a szakkör is.
Talán az életpályamodellnek csúfolt mézesmadzag lehet vonzó. Hiszen az elküldött kollégák bére fedezi ezt? Fenét, most takarékoskodni kell, hiszen az un. „nemzeti közép” megfizetésére létrehozott egykulcsos szja. nagyon sokba kerül! „Majd, ha a költségvetés megengedi!”
Innen szeretnék gratulálni Wittinghoff Tamásnak, Budaörs polgármesterének, aki felháborítónak tartja az oktatási államtitkár intézkedését, mellyel az iskolaigazgatóknak feladatul szabta, hogy az „alaptörvény”-t és „nemzeti hitvallás”-t „népszerűsítő” zsebkönyvet átadja a 10- 14 éves gyermekeknek.
Mélységesen egyetértek Wittinghoff véleményével, miszerint "felháborítónak tartom, hogy a széleskörű autonómiával rendelkező oktatási intézményeket bárki is eszköznek tekintse egy olyan politikai propaganda kampányban, mely immár gyermekeinket sem kíméli.”
Szóval ilyenek, meg mások esnek meg ősszel Orbániában.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarjanandras.blog.hu/api/trackback/id/tr483288302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása