Tarján András blogja

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Fülig José: "Európa! Nem vesznek el tőlem!" akarsz fogadni...? (2020.12.08. 17:42) Rigó
  • gigabursch: Az a blogger, aki Brendel Mátyást nem takarítja ki a blogjáról, annak komoly bajai vannak. Segítek... (2020.10.06. 12:05) Bringa
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @wolves84lb: :) (2018.10.30. 13:34) Rémálom
  • Venlo: A Palatinus házak központi fűtési módozatáról jutott eszembe: a fürdőszobák melegvize is a Margits... (2018.03.21. 05:54) Palatinus házak

Blöffország

2012.04.03. 14:52 | tarjanandras | 6 komment

 

Hazánk történelmében gyakran találunk példákat arra, hogyan befolyásolta sorsunkat egy-egy politikus, olyan ígéretekkel, melyeknek beváltását nem gondolta komolyan.
Mégis, ezek az ígéretek, széles tömegeket kábítottak el, elvonták figyelmüket azokról a teendőkről, melyek meg nem valósítása komoly egyéni és társadalmi károkat okoztak.
Ilyen ígéret volt, hogy „mire a levelek lehullanak már otthon lesztek”.
Vagy, ennek következménye: „Csonka Magyarország nem ország, Nagy-Magyarország mennyország”.
Ezek, hogy a kártyások ismert kifejezését használjam blöffök.
Hiszen mikor blöfföl a kártyás?
Amikor egy játékos olyan lapokkal emel, amikkel kevés esélye van a játékot megnyerni. A blöffölés azért lehet hasznos, mert a többi játékos azt hiheti, hogy a blöffölőnek jó lapjai vannak.
Nagy blöffölő volt Ferencz József, Horthy Miklós, később Rákosi és Kádár.
Utóbbiak, mint népboldogítók kommunizmust, szocializmust ígértek. Ezt blöffország népe el is hitte! Gondoljunk az 1957. május elsején, a Hősök terén összegyűlt tömegre. Hét hónappal a forradalom után, a megtorlások közepette, és előtt.
1989-90 fordulata reményt adott az országnak. Hittünk a szabadságban a demokrácia megvalósulásában. A többség azonban, elsősorban osztrák életszínvonalat várt, s mint kiderült ezt is felülről.
A demokrácia, és ezzel a jólét nem adomány, melyet a jó uralkodó osztogat népének, még ha hirdeti is. A meghirdetett Kánaán blöff, hiszen nem gondolhatják komolyan.
Gyurcsány maga vallotta be hogy hazudott. Látjuk, ez a belátás késői volt. Hitelt vesztett, párttársai nekiugrottak, a nép új „Messiást” választott. Olyat, aki elődeinél is nagyobb mestere a blöffnek, a hazudozásnak.
Lássuk mit ígért Orbán!
"Bizakodással tölt el az a tudat, hogy mi magyarok nagy lehetőség előtt állunk, hiszen ma jóformán mindenki egyet akar Magyarországon: változást" (OV-2010)
  • "Olyan kormány kell, amely odafigyel az emberekre, meghallgatja őket, tiszteletben tartja a különbözőségüket, megérti a problémáikat",
  • kiemelkedő szerepet kell szánni az építőiparnak, a mezőgazdaságnak,
  • az új 21. századi vasúti selyemút nyugati kapuja lehet Magyarország,
  • a Magyar Gárda jelenségről: nem fogadja el az ilyen nem hivatalos rendfenntartó szervezeteket, "az elszámoltatás, az erős törvények megalkotása, a törvényes erőszak joga és lehetősége csak és kizárólag a Magyar Államot illeti.
 
Na, most gondoljuk végig, milyen tisztelet az, ahol megfosztanak még a jogfosztott Alkotmánybírósághoz fordulás lehetőségétől is, ahol felsőbb hatalom dönti el milyen bíróság dönt peres ügyemről.
A tisztelet jele, ahogyan egyházakat szüntetnek meg, és az iskolákat, pénzzel együtt elveszik az önkormányzatoktól? Mert megmentik őket, ahogy a nyugdíjakat is!
Gazdaságpolitikusok elemezhetik az építőipar mélyrepülését, az oligarchák államilag támogatott harácsolását a földpiacon.
Megalázkodásunk a kommunista Kína előtt európai felháborodást és közröhejt váltott ki.
A gárdisták vígan esküdöznek, terrorizálnak, és az őket támogató párt programját a Fidesz hajtja végre.
Apró epizód, ahogy a csaló, tolvaj, hazug államelnököt próbálták megmenteni.
De ez, ahogy mondani szokás, ez végre kiverte a biztosítékot. Nem lehetett értelmiségi „nyavalygásnak”, „bulvárkacsának” beállítani. Pedig a fő blöffmester és tanítványai váltig igyekeztek.
Elérte a társadalom ingerküszöbét.
Ébredjünk fel!
Itt van az egyetemisták, és a bátor rektor példája.
Ne vegyük be a blöfföket, mert veszíteni fogunk!
Ahogy a példa mutatja, a civil kurázsi segít.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarjanandras.blog.hu/api/trackback/id/tr274361287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.04.19. 23:10:48

"milyen tisztelet az, ahol megfosztanak még a jogfosztott Alkotmánybírósághoz fordulás lehetőségétől is, ahol felsőbb hatalom dönti el milyen bíróság dönt peres ügyemről"

Nem vagy te akkora ember, hogy az Alkotmánybíróságot fáraszd az apróságaiddal. Ha jogi panaszod van, fordulj a rendes bírósághoz! Erre találták ki.

"egyházakat szüntetnek meg, és az iskolákat, pénzzel együtt elveszik az önkormányzatoktól"

Az egyházakat nem szüntették meg, csak elvették tőlük az állami támogatást. Te sem kapsz alanyi jogon állami támogatást, mégsem szűnsz meg. Sajnos. Az iskolákat többnyire nem pénzzel, hanem adóssággal veszik el az önkormányzatoktól. Tudom, hogy élvezettel néznéd végig a magyar oktatásügy halálát, de ez már kimarad az életedből.

"Gazdaságpolitikusok elemezhetik az építőipar mélyrepülését"

Az építőipar Európa-szerte döglődik. Nyugaton is Zorbán miatt van baj, ugye? Meg ő okozta tavaly a termést tönkretevő jégesőt is.

"Megalázkodásunk a kommunista Kína előtt európai felháborodást és közröhejt váltott ki."

Eddigi felháborító megalázkodásunk a magyargyűlölő Európa előtt véget ért. Ha ennek az Európának a szekerét tolod, elhiszem, hogy ez kellemetlenül érint.

"A gárdisták vígan esküdöznek, terrorizálnak, és az őket támogató párt programját a Fidesz hajtja végre."

A gárdisták még egyetlen ártatlan embert sem terrorizáltak. Nem, nem az az ártatlan, akit ti, szélsőségesek annak mondotok, hanem az, aki nem bűnöző. Ami a programot illeti, ezek szerint a Fideszen kívül a Jobbiknak is van víziója a magyarok felemelését illetően. Ez csak rájuk igaz az elmúlt 20 évben.

"a csaló, tolvaj, hazug államelnököt próbálták megmenteni."

Az államelnök valóban csaló, hazug, sőt még az erkölcsi tartásával is akadhatnak gondok, de nem tolvaj. A tolvaj az a cigány, akit a gárdisták elővesznek. Szerencsére a Fidesz hatalma olyan biztos lábakon áll, hogy az elnök körüli presztízsveszteséget is simán kibírja.

A civil kurázsi valóban segít. A civil kurázsi azt mondta, hogy elege van a magadfajta szarkeverőkből, és 2/3-ot szavazott a Fidesznek. Ha ennyire hőbörögni akarsz, szedd össze magad, mert a helyesírásod tragikomikus!

Ja, és csak szólok: a pártocskád 3 éve kimúlt, hiába fogalmazgatsz közleményeket a nevében.

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2012.10.31. 16:55:02

Oladlt@Gudea enszi: Enszi mester, mit vársz a nyomorúlt liberálnáci szellemi proletártól? Ennek még 2012-ben sem szégyen az szdszt belinkelni a sidebarban...

SCRAM 2012.11.01. 10:21:59

@Gudea enszi:
enszi, ezt írod:
„Eddigi felháborító megalázkodásunk a magyargyűlölő Európa előtt véget ért. Ha ennek az Európának a szekerét tolod, elhiszem, hogy ez kellemetlenül érint.”
No, a magyargyűlölő Európa elég sok pénzt pumpál országunkba.
Csak a mélyturulmagyar agyak hiszik, hogy Európa nélkül is van élet.
Persze van!
Akkor tán kapcsold ki a számítógépedet,
dobd el a mobiltelefonodat,
a villanyt is oltsd le, és gyalog
- ma jó napom van - lóháton menj el Etelközbe,
és lakjál jurtában.
A normális magyaroknak biztos jobb lenne nélküled....

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.11.02. 12:45:05

Lássuk csak! A számítógép magyar találmány. A telefonközpont is magyar találmány. Akkor nem hiszem, hogy ezeket ki kéne kapcsolnom. Inkább várom, hogy Európa megköszönje őket nekünk. Sőt, ennyi erővel Európa meg adja le nálunk az összes, birtokában levő nadrágot és alsógatyát, azok hordását ugyanis tőlünk tanulta el! Vakvágányra futottál öregfiú!

Európa sok pénzt pumpál országunkba, ez igaz. Cserébe azért mi is nem keveset pumpálunk az EU-ba, bár tény, hogy utóbbi összeg kisebb. Viszont cserébe Európa mindenféle feltételeket szab. Például olyanokat, amelyek konzerválják a magyar gazdaság függőségét a külföldi tőkétől. Így pedig az európai óriáscégek (a külföldi tőke) minden évben jóval több nyereséget szivattyúznak ki az országból, mint amennyit Európa belénk pumpál.

Most jön az utolsó meglepetés. Az Európával szembeni határozott kiállás és érdekérvényesítés nem az EU-ból való kilépést jelenti. Ez csak azt jelenti, hogy gyarmati sorból egyenlő ügyfelekké akarunk emelkedni. De sokakat idehaza ez is zavar valamiért...

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.11.02. 20:53:59

@SCRAM:
A mobiltelefon szerinted miből ered? Puskás Tivadar nélkül nem csak nekem, de másnak se lenne mobiltelefonja.

Egyébként tényleg ennyit bírtál felfogni a válaszomból?
süti beállítások módosítása