Tarján András blogja

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Fülig José: "Európa! Nem vesznek el tőlem!" akarsz fogadni...? (2020.12.08. 17:42) Rigó
  • gigabursch: Az a blogger, aki Brendel Mátyást nem takarítja ki a blogjáról, annak komoly bajai vannak. Segítek... (2020.10.06. 12:05) Bringa
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @wolves84lb: :) (2018.10.30. 13:34) Rémálom
  • Venlo: A Palatinus házak központi fűtési módozatáról jutott eszembe: a fürdőszobák melegvize is a Margits... (2018.03.21. 05:54) Palatinus házak

Isten tisztel engem!

2012.05.18. 16:22 | tarjanandras | Szólj hozzá!

 

Azt mondta Iványi Gábor, hogy a vallásos emberek tisztelik Istent. Isten, pedig valamennyi embert tiszteli.
Én nagyon tisztelem Iványi Gábort!
Ő egész életével, azt példázza, hogyan tiszteljük embertársainkat, egyike azoknak az embereknek, aki legtöbbet tette a rászorulókért.
Sem az egyházi, sem az állami önkény nem fogott ki rajta!
Miután eltávolították a Metodista Egyházból, lelkésztársaival létrehozta a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget, melynek fő célja, már több mint harminc éve, a legelesettebbek segítése gyámolítása. Télen a fűtött utcában sok száz hajléktalan lel menedéket, élelmet, esélyt az életre.
Az egyetlen hely ma hazánkban, ahol nem zárnak be vasárnap, hiszen, ahogy Ő mondja, nem tudna nyugodtan ebédelni, ha tudná, aznap mások éheznek.
Gábor egyházának óvodáiban, és iskoláiban 3000 gyerek tanul,, ahol a jó és igaz szó mellé testi táplálékot is nyújtanak.
Iványi Gábor egyháza jó barátságot ápolt azokkal, akiket a hatalom nem szívelt a diktatúra, és most sem tartoznak a fülkeforradalmárok kedvencei közé. Tagja, többek közt, a Magyar-Izraeli Baráti Társaságnak.
1979-ben a SZETA (Szegényeket Támogató Alapítvány) egyik alapítója, ugyanekkor a Beszélő című folyóirat névadója volt.
A rendszerváltás után országgyűlési képviselőként, mint párton kívüli, ült az SZDSZ padsoraiban. Ám, amikor azt tapasztalta, hogy a szabadság és szolidaritás pártja már nem mindenben követi saját eredeti hitvallását, úgy nyilatkozott, hogy „önmaga karikatúrájává válhat az SZDSZ”. Úgy vélte, az emberi méltóságot, az elesettek jogait már a liberális párt nem képviseli.
A legnagyobb csapást, azonban 2011-ben kellett elszenvedniük!
A valamikori barát, Orbán Viktor pártja olyan egyházi törvényt fogadott el, ami példátlan!
Kirekesztett, kétharmados hatalmával visszaélve, az egyházi státuszból számtalan magyarországi egyházat, köztük a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget. Ezzel lehetetlenné tette a szociális segítséget a rászorulóknak, az óvodát, iskolát több ezer gyereknek.
De hát mit várhatunk a bosszúálló, kirekesztő hatalomtól, mely bünteti a szegénységet, mely szerint amennyi pénzed van, annyit érsz!
Mit várhatunk gyermekeink jövőjét, antidemokratikus törvényekkel tönkretevő, felfuvalkodott, csak a haveroknak kedvező orbáni párttól?
Ez a hatalom kizárja a szegények gyerekeit a tanulásból! A jövő a nélkülözés, vagy a bűnözés?
Én nagyon tisztelem Iványi Gábort!
Iványi Gábor megvesztegethetetlen, kötelességünk mellé állni!
Bizonyítsuk be, hogy a szabadság és szolidaritás pártja ismét él!
Barátaim szükség van ránk!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarjanandras.blog.hu/api/trackback/id/tr184524587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása